SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:54:42
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 189 - Iunie 2006


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Teme supuse discutiei

  4. Cunoasterea este puterea

  5. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. In perioada 5-8.09.2006 va avea loc la Palatul Parlamentului, evenimentul International Electric & Automation Show, (IE&AS) care va cuprinde o expozitie destinata numai aparatelor si echipamentelor pentru instalatii electrice si automatizari si o serie de simpozioane. Directorul General al companiei DK-expo Catalin Neamtu organizator al IE & AS arata ca “International Electric and Automation Show” este singura expozitie specializata din Romania de echipamente electrice si automatizari. La editia din acest an vor participa in debut companii din India, Italia si China. Expozantii traditionali la IEAS din Austria si Turcia vor lansa produse si servicii performante. Liderii pietei de profil din tara, companii de notorietate internationala, vor propune in perioda expozitiei oferte speciale.
  "Solutiile de imbuntatire a performantelor energetice ale cladirilor" (Building Management Sistems), "Modalitati de abordare a analizei din punct de vedere energetic a consumurilor de energie la nivelul proceselor de productie”, “Alimentarea de rezerva pentru cresterea sigurantei in alimentarea cu energie in conditii de risc a consumatorilor, grad de siguranta de nivel “0”" sunt unele dintre tematicile simpozioanelor care vor fi desfasurate in cadrul IEAS. Prezentarile de produse si servicii planificate pentru cele patru zile de expozitie vor aduce in atentia specialistilor informatii practice de ultima ora. Programul manifestarilor conexe va fi amplificat prin aplicatii la stand. “IEAS-2006 este conceput drept un eveniment unic pentru Romania. Caracterul inedit al evenimentului rezida in imbinarea conceptului de expozitie specializata cu elementele de show.” Societatile sau persoanele interesate pot obtine informatii si invitatii de la e-mail: ovidiu@dkevents.ro.

  2. Programul de participare al SIEAR in cadru IE&AS cuprinde un Simpozion organizat pe data de 6.09.2006 intre orele 9:30-13:00 dupa urmatorul program:

  Partea intai:
  9:30-11:00 BMS-Moderator: prof. dr. ing. Constantin Ionescu-UTCB, Presedinte SIEAR.
  Pauza cafea: 11:00-11:30

  Partea a doua: 11:30-13:00 Roboti in constructii - Moderator: prof. dr. ing. Adrian Bruja-UTCB, director programe ICECON

  3. In cadrul evenimentului IE&AS va avea loc in perioada 5-7.09.2006. "Bursa de locuri de munca". Persoanele interesate vor depune CV-ul care va fi transmis la cele mai importanre companii din piata de echipamente electrice si de autpmatizari. Detallii la www.ieas.ro.

  4. Rugam societatile membre SIEAR sa pregateasca si sa transmita prin e-mail cate o prezentare a societatii pe o pagina format A4. Avem in vedere publicarea in brosurile cu lucrari de la diversele manifestari tehnico-stiinifice organizate sau la care participa SIEAR.

  5. Pentru urmatoarele manifestari tehnico-stiinifice organizate sau la organizarea carora participa SIEAR: International Electric & Automation Show, Conferinta de la Sinaia, Conferinta Facultatii de Instalatii etc si pentru revistele Electricianul si Masurari si Automatizari va rugam a trimite articole. Forma este cea utilizata pana in prezent.

  6. Verificatorii de Proiecte si/sau Expertii Tehnici (VP si ET) carora le-a expirat viza trebuie sa sa mearga la ISC teritorial cu urmatoarele:

  1. cerere catre ISC (in care se arata numele si prenumele, ca este verificator si/sau expert cu legitimatia nr… ca incepand cu data ii expira viza si ca solicita prelungirea vizei);
  2. registru in original;
  3. 2-3 referate reprezentative;
  4. Legitimatia (legitimatiile) si Diploma (diplomele) in copie.

  Dupa obtinerea avizului se merge cu legitimatia (legitimatiile) si avizul ISC la Directia Tehnica a MTCT de unde se obtine viza de prelungire.

  2. Actiuni

  814. 12.06.2006 Intalnire pentru stabilirea cuprinsului subcapitolelor la "Ghid pentru masurarea consumurilor de energie electrica in cladiri in vederea stabilirii masurilor de crestere a performantelor energetice". Au participat: prof. dr. ing. Serban Lazar, prof. dr. ing. Sorin Caluianu, prof. dr. ing. Niculae Mira, conf. dr. ing. Daniel Popescu, s.l. drd. ing. Mircea Rosca, prof. dr. ing. Constantin Ionescu.

  3. Teme supuse discutiei

  1. Tematica pentru IE&AS

  1.1. Simpozionul SIEAR. Partea 1-a 9:30-11:00 "Utilizarea BMS in imbunatatirea performantelor energetice a cladirilor" - moderator prof. dr. ing. Constantin Ionescu-UTCB, Presedinte SIEAR; 11:00-11:30 Pauza de cafea;
  Partea 2-a 11:30-13:00 "Cercertari si realizari in domeniul robotilor pentru constructii" - moderator prof. dr. ing. Adrian Bruja-UTCB, dir. programe ICECON.
  In cadrul celor doua parti se va face cate o pezentare de catre moderatorii temelor respective, prezentari de firme si discutii.
  1.2. Exista propunerea ca Filiala MIT sa fie reprezentata in cadrul evenimentului IE&AS.
  1.3. Asteptam observatii, propuneri.

  4. Cunoasterea este puterea

  Măsurări și automatizări nr. 2/2006

  - Utilizarea sistemelor de automatizare integrate pentru creșterea performanței energetice a clădirilor
  - Energie inteligent㠖 monitorizare pe măsură
  - Contor cu turbină axială tip FLUXI 2000,TZ și corector electronic de volum tip CORUS
  - i-Point are încredere în zenon
  - O nouă generație de variatoare de frecvență pe piața industriei. Altivar 61 și Altivar 71, produse marca Telemecanique
  - Convertoare de frecvență de mare putere din seria VLT
  - XV 200 – Soluția perfectă pentru fiecare aplicație
  - PLC – AC500. Flexibil și scalabil
  - Modernizarea instalațiilor de încălzire pentru oale de turnare
  - Soluție de telegestiune în domeniul producției și distribuției apei potabile
  - Integrarea sistemelor de detectare și alarmare a incendiilor într-un sistem de gestiune tehnică
  - SIMATIC PCS 7 – sistemul de comandă și control a proceselor tehnologice industriale.
  - Tehnologia la bancurile de testare pentru medicamente
  - Vânzările de echipamente de control al mișcării au înregistrat cifre record
  - Monitorizarea proceselor industriale cu echipamente ultrasonice utilizând protocolul HART
  - SUA – măsuri guvernamentale de sprijin al cercetării naționale
  - ABB Romania a exportat componente și servicii pentru Robotică provenind de la furnizori români în valoare de peste 3,5 milioane USD,
  - Motoare cu randament mărit

  Tehnica Instalațiilor nr. 5(36)/2006

  - Optimizarea funcționării instalațiilor cuptoarelor cu arc electric prin modelare matematică
  - Noua orientare UE către "clădiri inteligente". Pereți, uși și obloane virtuale, etanșe și rezistente la foc.
  - Apa – Calitate, procese de tratare. Modalități de selecție a dispozitivelor de comandă.
  - Danfos - Aplicații cu convertizoare de frecvență VLT. Creșterea eficienței pompării secundare în în sistemele cu circuit primar/secundar
  - Noul detector portabil de scăpări de gaz GSP 3 de la AFRISO-EURO-INDEX

  Revista Construcțiilor nr. 16/2006

  - Integrarea europeană a construcțiilor
  - Investigarea în situ a umidității clădirilor
  - Homoff – Sisteme de cogenerare
  - Euroinstalații – Surse alternative
  - Atestarea auditorilor energetici
  - Quality Cert – Avantajele certificării produselor

  Univers Ingineresc nr. 11(369)/2006

  - 25 de ani de la zborul cosmonautului roman Dumitru Dorin Prunariu.
  - Ing. Nikola Tesla (1856-1943). Inventator in domeniul electrotehnic si al radiofoniei.
  - Propuneri de modificari ale legislatiei in domeniul energetic, la initiativa SIDGN Sibiu. In articol se arata printre altele ca este in curs de promulgare Legea nr. 56/2006 de modificare a Legii nr. 199/2000.
  - Din istoria ingineriei romanesti –continuare din UI nr. 10(369)
  - Pledoarie pentru managementul proiectelor. Taylor, Gantt si altii au contribuit la dezvoltarea managementul proiectelor. Dupa care au aparut diagramele de retea complexe numite PERT (Program Evaluation and Review Technique-Tehnica de Evaluare si Revizie a Programului) si CPM (Crtical PATH Method-Metoda Drumului Critic) care au oferit managerilor un control mai mare asupra proiectelor complexe. In anul 1997 Eli Goldratt scrie cartea "The Goal" in care prezinta o noua metoda de a privi managementul de proiect, prin Teoria Constrangerilor: Lantul critic.

  Buletin ARACO nr. 17/2006

  - Câștigul salarial mediu brut pe ramura de construcții pe ani și luni din din 1992 până în luna aprilie 1992 inclusiv. In luna aprilie 2006 a fost de 905 lei.

  - Investițiile Străine Directe – ISD în anul 2005 – 5,197 miliarde euro. Din care 22,6% în telecomunicații, 13,3% în industria lemnului, celulozei și hârtiei, 12% servicii, 9,6% industria energetică, 8,4% industria construcției de mașini și 8,2% construcții și materiale de construcții. In Capitală 52%, Jud. Ilfov – 7,5%, Argeș – 5,7%, Galați-4,3%, Timișoara – 4,1% și Constanța 3,6%. Cele mai puține în Gorj – 1,79 milioane euro

  Newsletter Genesys nr. 21/2006

  - Produsele LabVIEW si PXI imbunatatesc procesele de design si testare.

  - Nevoia de noi standarde wireless si de comunicatie nu a fost niciodata atat de predominanta. In timp ce producatorii de chip-uri incearca sa inglobeze cat mai multe functionalitati posibil in cele mai recente seturi de chip-uri, producatorii de echipamente se lupta sa implementeze aceasta noua functionalitate in cele mai recente produse ale lor si sa testeze aceste echipamente. Detalii la: cornelia_constantin@genesys.ro.

  5. Din alte surse

  - Pastilele de curent electric: Pe fondul cresterii-record a pretului petrolului, o echipa de cercetatori de la o universitate daneza intentioneaza sa prezinte o inventie ce faciliteaza utilizarea hidrogenului pe post de combustibil. In mod normal, pastilele sunt asociate cu vindecarea unor afectiuni. Echipa de cercetatori de la Universitatea de Tehnologie din Danemarca a gasit o metoda de a folosi o pilula pentru a "vindeca" dependenta mondiala de petrol. Cercetatorii au gasit o modalitate de a stoca hidrogenul sub forma de tablete, depasind astfel unul dintre principalele obstacole in utilizarea hidrogenului: stocarea. Laptop-uri, telefoane mobile si, pe termen lung, autoturisme s-ar putea alimenta astfel in viitorul nu foarte indepartat. In ultimii 20 de ani, oamenii de stiinta de pretutindeni au incercat sa gaseasca o metoda practica de a sto ca hidrogenul. "Am gasit, in sfarsit, o modalitate", a anuntat Claus Hviid Christensen, profesor de chimie. Dupa ce au tinut in secret proiectul timp de sase luni, in incercarea de a-si patenta ideea, cercetatorii intentioneaza sa dea publicitatii inventia intr-o conferinta ce va avea loc la Chicago, informeaza cotidianul danez "Jyllands-Posten". Echipa a lucrat un an si jumatate pentru a pune la punct o metoda de stocare a hidrogenului - gaz inflamabil mai usor decat aerul - intr-o forma compacta si solida. "Pana in prezent, cantitatea de hidrogen necesara unui vehicul pentru o autonomie de 500 de kilometri ocupa un spatiu echivalent cu noua pasageri. Datorita pastilei noastre, aceasta cantitate de energie poate fi furnizata de un recipient normal, de 50 de litri", a explicat Christensen. Sursa: Libertatea.

  - In primele patru luni ale anului 2006 au fost produse 22 miliarde kWh energie electrica.

  - Primul robot din lume destinat sa inlocuiasca vanzatorii din magazine a fost realizat de cercetatorii japonezi. Este inalt de 130 cm, are o greutate de 50 de kg si nu are picioare. Este dotat cu 6 camere video, 6 senzori de miscare si poate cara obiecte de 0,5 kg.

  - Pasajul Basarab va fi proiectat si construit de un consortiu italo-spaniol format din firmele Astaldi Spa-FCC Construcion SA. Pasajul va fi construit in doi ani si patru luni si va costa 396,3 milioane de euro. Proiectul propus de municipalitate costa 470,5 milioane de euro.

  - Compania Google Inc. a dat publicitatii ultimele imbunatatiri aduse sistemelor de harti prin satelit care, alaturi de popularul motor de cautare pe internet, reprezinta cel mai mare succes al firmei.
  Astfel, software-ul tridimensional acopera acum o zona mult mai mare, spun reprezentantii companiei, care au tinut sa precizeze ca aproximativ o treime din populatia mondiala are acum acces la imaginea prin satelit a zonei in care locuieste.

  - Grupul Hager face prezentări ale produselor sale, demonstrații, simulări și ansamblări de componente între orele 1100-1800 după următorul program:

  - 16.06.2006 – Timișoara în incinta Psihorelli Construct SRL – Calea Torontalului nr. 104
  - 19.06.2006 – București – Hager România în incinta Setun, Bd. Preciziei nr. 32, sector 6.
  - 21.06.2006 – Iași – Showroom A CLASSIC SRL, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 2-4 (Podu de Fier).

  - Specialiștii de la Ministerul Comunicațiilor și Tehnologia Informației lucrează la proiectul "Sistem de avertizare prin mesaje scrise pentru situații de urgență". Sistemul utilizat pentru preîntâmpinarea efectelor unor accidente: căderi masive de zăpadă, inundații, cutremure sau a altor calamități. Acesta va genera automat un mesaj SMS. Conținutul mesajului va cuprinde avertizări asupra situației, aria afectată și posibilele urmări și pericole.

  - Coca Cola România a finalizat o investiție de 17 milioane euro la Timișoara

  - Un nou prag – 100 milioane de utilizatori de tehnologie 3 G la nivel mondial

  - 58% dintre cladirile de locuit au nevoie de reabilitare termica.

  - Google e primul cu 2,7 miliarde cautari

  - Pfizer a realizat un nou medicament impotriva cancerului

  - Firmele vor fi scutite incepand cu anul 2007 de impozitul pe profitul reinvestit

  - Aqua Land din Pantelimon va costa 20 milioane de euro

  - La RoboCup 2006 echipa de roboți a României a ocupat locul 7 la actuala ediție a Campionatului Mondial de Fotbal. Locul 1-Germania, 2 China, 3-Japonia. Au participat 36 de țări. Sibianul Sebastian Marian și echipa sa Oxygen Systems cu 11 roboți anonimi. Cei 22 de jucători primesc date senzoriale – vizuale, auditive și interne legate de lumea în care se află și pot reacționa executând acțiuni în funcție de comanda primită, precum: „aleargă”, „lovește”, „rotește” etc. Sebastian se declară optimist și crede că eforturile programatorilor vor întrece orice așteptări. In următorii 50 de ani o echipă de roboți va învinge într-o competiție desfășurată după regulile FIFA, orice campioană mondială de fotbal.

  - Peste jumatate de miliard de abonati la televiziune mobila pana in 2011.

  - Masinile vor putea avea 'cutie neagra'.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri