ARTS - Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate - www.arts.org.ro!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:42:50
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 199 - Septembrie 2006


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  1. Anunturi

  In perioada 19-21.10.2006 va avea loc la Sinaia:

  - A 41-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari.
  - A 41-a Conferinta Nationala de Instalatii.

  Programul Conferintei de Instalatii Electrice si Automatizari, Sinaia - 2006 se afla in sectiunea Download de unde se poate descarca invitatia la aceasta prestigioasa manifestare tehnica.

  2. Actiuni

  837. IEAS 2006 si participarea SIEAR.

  In perioada 5-8.09.2006 a avut loc la Palatul Parlamentului, evenimentul International Electric & Automation Show (IEAS), eveniment care imbina conceptul de expozitie specializata cu elementele de show. Formula de organizare este inspirata de marile expozitii internationale din acest domeniu (INTERKAMA, ELEC, ISA EXPO etc). IEAS este sustinuta de cele mai importante companii din piata de profil din Romania.

  Expozitia specializata, prima din Romania (la a doua editie) a fost structurata pe domeniile de echipamente electrice si automatizari. Concomitent au avut loc prezentari de produse si servicii la stand, simpozioane, prezentari de firme, lansari de carte, bursa locurilor de munca etc. Toate acestea au adus in atentia specialistilor informatii de ultima ora.

  In perioada 5-7.09.2006 au avut loc in cadrul evenimentului International Electric & Automation Show, Simpozioanele IEAS cu tematica "Eficienta si Siguranta in alimentarea cu energie electrica si functionarea instalatiilor electrice din cladiri si procese de productie":

  1. Solutii de imbunatatire a performantelor energetice ale cladirilor-reducerea consumului de energie si cresterea eficientei energetice, prin aplicarea sistemelor BMS (Building Management Systems);
  2. Modalitati de abordare a analizei din punct de vedere energetic a consumurilor de energie la nivelul proceselor de productie: consultanta, analiza bilant, aparatura de testare, analiza, masurare si stocare a informatiei si solutii de automatizare a reglarii si conducerii proceselor.
  3. Posibilitati concrete de integrare in proiectele constructiilor tertiare, industriale si rezidentiale a solutiilor de alimentare cu energie produsa descentralizat.
  4. Alimentarea de rezerva pentru cresterea sigurantei in alimentarea cu energie in conditii de risc a consumatorilor cu grad de siguranta de nivel „0”.
  5. Protectia persoanelor, bunurilor si instalatiilor impotriva riscurilor de natura electrica interna sau externa instalatiilor.
  6. Solutii integrate pentru controlul, optimizarea si eficientizarea functionarii proceselor.
  7. Siguranta, comunicare si confort atributele constructiilor dotate cu cablare structurata: tendinte, necesitate si actualitate.

  Participarea SIEAR

  5 septembrie 2006

  10:30–11:30
  - Deschidere oficiala a Simpozioanelor IEAS 2006

  Prezidiu: Aureliu Leca - Sef Catedra UNESCO - UPB; Virgil Musatescu - Presedinte APER; Nicolae Opris - Presedinte ANRE; Constantin Ionescu - Presedinte SIEAR; Florin Pop - Vicepresedinte CNRI; Ana Maria Bianchi - Vicepresedinte SRT; Sorin Caluianu - Sef Catedra Electrotehnica - Facultatea de Instalatii - UTCB; Johann Radacovits - General Manager CE Europe Rockwell Automation.

  Dupa o prezentare generala a problemelor legate de energie cu accent pe sectorul rezidential facuta de prof. dr. ing. Aureliu Leca, toti membri prezidiului au avut interventii prin care a fost abordata din diverse puncte de vedere economisirea energiei in cladiri.

  6 septembrie 2006

  9:00-14:00
  Simpozionul SIEAR:
  9:00-9:30 Inregistrare participanti.

  Deschidere Simpozionului SIEAR

  Prezidiu:
  Prof. dr. ing. Constantin Ionescu - Presedinte SIEAR; Prof. dr. ing Aureliu Leca - Sef Catedra UNESCO-UPB; Prof. dr. ing. Niculae Mira - Prorector UTCB, Vicepresedinte SIEAR; Prof. dr. ing. Sorin Caluianu - Sef Catedra Electrotehnica - Facultatea de Instalatii - UTCB; Ing. Silviu Clep - Presedinte ARTS; Dir. Gen. Ing. Cornel Chioreanu-C&I ELCA IMPEX, Vicepresedinte SIEAR; Ing. Marius Smilovici - ISPE, Presedinte Filiala VP si ET SIEAR.

  9:30-10:00 Solutii de imbunatatire a performantelor energetice ale cladirilor - reducerea consumului de energie si cresterea eficientei energetice, prin aplicarea sistemelor BMS (Building Management System), Prof. dr. ing. Constantin Ionescu — UTCB;

  10:00-10:30 Prezentare Solutii BMS – Danfoss, Ing. Nicoleta Hajek.

  10:30-11:00 HBES – Home Building Electronic System - ASRO, Exp. pr. Eugen Popa.

  11:00-11:30 Eficientizarea consumului de energie prin implementarea BMS - ICCOElectric - Ing. Vlad Mazilu.

  11:30-11:45 Lansare carti de Editura MATRIXROM: "Teoria sistemelor" - prof. dr. ing. Sorin Larionescu si "Automatizari in constructii" - conf. dr. ing. Daniel Popescu. Au luat cuvantul: Dir. mat. Ilie Iancu - MATRIXROM, prof. dr. ing. Sorin Larionescu, conf. dr. ing. Daniel Popescu, Prof. dr. ing. Sorin Caluianu.

  11:45-12:00 Pauza

  12:00-12:30 Cercetari si realizari in domeniul robotilor pentru constructii - Prof. dr. ing. Adrian Bruja - UTCB, director programe ICECON.

  12:30-13:00 Building Management System - Solutii de crestere a eficientei energetice a cladirilor - SCHNEIDER Electric, Ing. Adrian Cucereanu.

  13:00-13:40 Prezentare International Resource Group IRG - USA, Alain Streicher, Vicepresedinte IRG.

  13:40-13:45 Concluzii, Prof. dr. ing Aureliu Leca.

  Inchiderea lucrarilor Simpozionului SIEAR

  Participarea SIEAR in cadru IEAS a cuprins: participarea la deschiderea oficiala a Simpozioanelor IEAS 2006; simpozionul organizat in 6.09.2006 intre orele 9,00-14,00; participarea in cadrul Expozitiei cu un stand realizat in colaborare cu MATRIXROM si SRAC; lansarea cartilor: „Teoria Sistemelor” de prof. dr. ing. Sorin Larionescu si „Automatizari in constructii” de conf. dr. ing. Daniel Popescu, ambele tiparite in Editura MATRIXROM in anul 2006 si Sedinta Consiliului Director SIEAR.

  Se poate aprecia ca atat in ziua de 5.09.2006 la deschiderea simpozioanelor IEAS, in cadrul simpozionului SIEAR din 6.09.2006 cat si la standurile firmelor, prezentarile facute, intrebarile si discutiile purtate au facut sa se cunoasca preocuparile in domeniul BMS, noutati si stadiul actual la noi in tara. Sunt de evidentiat cu noutati in domeniu firmele: Moeller Romania, Schneider Electric, Danfoss, ICCO, Demco, Proelectric, Proenerg, Echipot, etc.

  Foarte utila a fost prezentarea HBES a ASRO din care rezulta ca standardizarea a intrat si in domeniul BMS. Important este de semnalat interesul pe care specialisti care nu lucreaza in domeniul electric l-au aratat pentru BMS, in special pentru contributia acestuia la obtinerea economisirii de energie in domeniul rezidential.

  Sunt de evidentiat cercetarile si realizarile deosebite ale ICECON in domeniul robotilor in constructii la care au participat si cadre didactice de la Catedra de Electrotehnica a Facultatii de Instalatii. Acestea au rezultat atat din prezentarea facuta in cadrul simpozionului SIEAR cat si din explicatiile date la standul ICECON din cadrul Expozitiei.

  Remarcam participarea de reprezentanti: de la universitati, a unor cadre didactice si studenti (UPB, UTCB, UTCN, AP - Facultatea de Pompieri); de la firme de cercetare (ICECON); de la firme de proiectare (ISPE, Washington Group Eng., UTI, C&I ELCA, DEMCO, ACSA Proiect,...); din executie (TIAB,...); din exploatare (ELECTRICA); firme care comercializeaza aparate si echipamente electrice si de automatizare (Moeller Romania, Schneider Electric, Danfoss, Genesys, National Instruments, Seba - Dynatronic, Ronexprim, ICCO, Demco, Proelectric, Proenerg, Echipot, Hager, COELCO, etc.); APER, ANRE, SRAC, OSIM, asociatii profesionale (AIIR, ARTS, SIEAR); editurile (ARTECNO, MATRIXROM,...) si altele.

  Cu aceasta ocazie au fost distribuite numeroase cataloage de produse, pliante, reviste (Electricianul, Masurari si Automatizari de ARTECNO, Alarma de la ARTS,...), explicatii si demonstatii la stand facute de mai multe firme si ICECON.

  Este remarcabil faptul ca pentru prima data in Romania, IEAS reuseste organizarea unui asemenea eveniment (editia 1 in anul 2005 si editia a doua in anul 2006) cu o expozitie numai pe domeniul electric si de automatizare in ambianta deosebita pe care o da Palatul Parlamentului.

  Remarcam activitatea deosebita in organizarea simpozioanelor IEAS a dnei Dir. ing. Manuela Draghicescu.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri