SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:58:25
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 210 - Februarie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. Pe site-ul www.srac.ro este data oferta completa de instruire in domeniul calitatii. (C. Cursuri pentru sisteme de management al calitati; M. Cursuri pentru sisteme de management de mediu; I. Cursuri pentru alte sisteme de management si pentru sisteme integrate de management; A. Cursuri de formare auditori; D. Cursuri diverse).

  2. In perioada 26 februarie-9 martie 2007 va fi organizat de catre AIIR-Filiala Bucuresti, in incinta Facultatii de Instalatii-UTCB, cursul de pregatire intensiva pentru auditori energetici.
  Pentru detalii privind inscrierea, conditiile de participare, cost etc. puteti sa accesati site-ul www.aiiro-bucuresti.ro. Pot participa atat ingineri (instalatii, energetica, mecanica, electrotehnica, constructii civile, utilaj etc.) cat si arhitecti.

  IMPORTANT!!!

  Cursul si aplicatiile sunt structurate pe noua metodologie de auditare energetica (din 2007) care se refera atat la instalatiile de incalzire si a.c.m. cat si la instalatiile de ventilare si cele electrice. Se prezinta in paralel si metodologia inca in vigoare (NP047, NP048 si NP049).

  Inscrierile/plata pana la data de 16 februarie 2007.

  3. 20.03.2007 La Belgrad se va desfasura cel de al IV-lea Summit cu tema "Viitorul sectorului energetic în Balcani - surse regenerabile de energie, cogenerare, centrale nuclearoelectrice și conducte petroliere". Obiectivul acestei manifestări este analizarea stadiului actual al sectorului energetic în regiune și prezentarea proiectelor din domeniile menționate către potențialii investitori. Detalii la: www.sier.ro.

  4. 26.03.2007 Conferinta "Eficienta energetica, conditie esentiala pentru o dezvoltare durabila", organizata de Meda Consulting la Novotel Bucarest City Centre, Sala Paris Rive Gauche. Detalii la e-mail: office@medaconsulting.ro.

  5. 20.04.2007 A doua editie a Simpozionului stiintific „PROGRESUL TEHNOLOGIC - REZULTAT AL CERCETĂRII” organizat de AGIR vineri, 20 aprilie a.c., ora 10.00, în sala de conferințe din Calea Victoriei nr. 118.

  - 11 aprilie 2007 este data limita pâna la care se primesc taloanele si rezumatele lucrarilor;
  - Acceptul lucrarilor, analizate de o comisie, va fi comunicat pana la data de 16 aprilie 2007;
  - Materialele pot fi transmise prin posta, pe suport electronic sau prin e-mail, pe adresa secretariatului;
  - Vor fi publicate in Buletinul AGIR - acreditat de CNCSIS - doar lucrarile prezentate in cadrul simpozionului, motiv pentru care acesta va fi editat ulterior manifestarii.
  Materiale necesare pentru publicare (suport electronic si print):
  - Lucrarea in extenso (5 pagini A4), editata conform normelor Editurii AGIR, pe care le gasiti la adresa http://www.agir.ro/publicatii.php.
  - Fotografia autorului (originala sau scanata cu rezolutie 300 dpi);
  - Date succinte din biografiile (profesionale) ale autorilor, (5-6 randuri de text);
  - Rezumatul lucrarii, in limba romana si in limba engleza (max. jumatate de pagina format A4, fiecare);

  Data limita pentru trimiterea acestor materiale este 30 aprilie a.c.

  Nu se percepe taxa de participare.

  Secretariat

  Calea Victoriei nr. 118, 010093 Bucuresti,
  tel.: (+40 21) 316 89 93, (+40 21) 316 89 94,
  fax: (+40 21) 312 55 31,
  e-mail: office@agir.ro, cristina.puican@agir.ro;

  Forma de prezentare a lucrărilor

  Manuscrisele se vor prezenta culese în editorialul Word sub Windows, cu diacritice românesti (ă, î, ș, ț?, â).
  Pentru formatarea textului nu se va folosi decât stilul Normal. Oglinda paginii (în care se încadrează textul) va avea dimensiunile 18x24 cm. Dischetele sau CD-urile conținând lucrarea vor fi însoțite de o listare pe hârtie format A4, pe o față a colii.

  Structura lucrării: Capitolele și subcapitolele se vor numerota în sistem zecimal, iar subcapitolele vor avea cel mult 2 grade de subordonare. Titlurile de grad inferior nu se vor numerota și vor fi plasate la cap de rând, structurate astfel: bold de rând; bold italic; italic nebolduit. Paragrafele vor începe la 0,5 cm față de marginea textului.
  Enumerările sunt de preferat cu bumbi sau cu linie, la distanță față de marginea la care încep paragrafele.

  Materialul grafic, formulele, tabelele: Desenele se pot prezenta scanate (cu rezoluție 300 dpi) și introduse în text sau trasate cu tuș pe calc. Graficele vor avea pe axele de coordonate mărimile si unitățile de măsură (între paranteze drepte). Tabelele vor avea cap de tabel corect construit, cu denumirile mărimilor de pe coloane și de pe rânduri și cu unitățile de măsură corespunzatoare între paranteze drepte. În formule, precum și în restul materialului (în text, tabele, figuri etc.) se vor culege cu caractere italice simbolurile mărimilor variabile, iar cu caractere drepte cifrele și simbolurile operatorilor și criteriilor de similitudine, d, log, ln, e etc. Numărul formulei se va încadra cu paranteze rotunde și se va plasa la marginea din dreapta a oglinzii paginii, iar formula va fi centrată. Unitățile de măsură se vor scrie cu caractere drepte, între paranteze drepte când însoțesc mărimea și fără paranteze când însoțesc valoarea numerică Se vor folosi unitățile de măsură cuprinse în Sistemul Internațional, respectându-se simbolizarea corectă. Explicațiile notațiilor din formule și din figuri se vor așeza unele sub altele, însoțite de unitatea de măsură și despărțite cu punct și virgulă. De regulă, tabelele vor avea titlul deasupra, iar figurile vor avea legenda dedesubt, asezate la 0,5 cm de tabel sau figură. Între figuri (tabele, formule) și text se va lăsa (sus și jos) o distanța de 0,5 cm. Formulele, figurile și tabelele precum și legendele figurilor și titlurile tabelelor se vor culege cu același font ca în text, dar cu un grad mai mic. Formulele, figurile și tabelele se vor numerota în continuare pentru fiecare articol. Toate figurile și tabelele vor fi menționate în text (ex.: "Dupa cum se arată în tabelul 1...") sau vor fi semnalate între paranteze rotunde, de exemplu (fig. 1).

  6. 31.05.2007 A IV-a editie a conferintei "Finantarea investitiilor in energie". Va avea loc la hotel Marriott, Bucuresti. Conferinta este organizata de CNR-CME si ITS Events Management in colaborare cu Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transelectrica, Electrica, Termoelectrica si Cogen Romania, cu sprijinul Ministerului Economiei si Comertului. Detalii la: www.itsevents.ro si/sau e-mail: maria@itsevents.ro.

  7. In atentia firmelor membre SIEAR!

  Va facem cunoscut ca pentru anul 2007 cotizatia pentru membrii colectivi (firmele care sustin activitatea SIEAR) este de 200 euro. Deoarece activitatea SIEAR se bazează pe cotizatii si sponsorizari vă rugăm a analiza posibilitatea de a plati cotizatia pe anul 2007 cat mai curand posibil. Precizam ca in cotizatie este inclus si abonamentul la revistele: „Electricianul” si ”Masurari si Automatizari”.
  In plus membri colectivi primesc informatii despre activitatea SIEAR prin Buletinele SIEAR si primesc volumele sau CD-urile cu lucrarile de la diversele manifestari tehnico-stiintifice organizate de SIEAR sau la care participa SIEAR.
  Societatile membre SIEAR beneficiaza de unele bonusuri la participarea la unele expozitii, prezentari de firme, etc.
  Va transmitem banner-ul SIEAR cu rugamintea de a-l introduce in site-ul firmei dvs. si totodata va rugam a ne transmite banner-ul firmei dvs. pentru a-l introduce in site-ul SIEAR.
  De asemenea va rugam a ne trimite o pagina pe format A4 de prezentare a firmei dvs. pe care urmeaza sa o introducem in site-ul SIEAR la sectiunea "Prezentare societati".

  8. In atentia membrilor individuali SIEAR!

  Cotizația pentru membri individuali este pentru anul 2007 de 50 lei, iar inscrierea de 10 lei. Pentru legitimatie trebuie trimise doua fotografii tip carte de identitate. Acestea se pot trimite si prin e-mail: siear@siear.ro.
  Cotizatia, taxa de inscriere si cele doua fotografii pot fi aduse direct la SIEAR sau cotizatia si taxa de inscriere pot fi trimise in contul COD IBAN RO30BRDE441SV03899414410 (cu precizarea numelui dvs.), iar fotografiile la doamna Cornelia Popovici, Bdul. Pache Protopopescu nr. 66, sector 2, cod 021414, Bucuresti.

  9. Abonamentele pentru anul 2007 la revista Electricianul – 10 aparitii pe an costa 100 de lei; pentru membrii SIEAR costa 80 lei.
  Abonamentele pentru anul 2007 la revista Masurari si Automatizari – 6 aparitii/an costa 60 de lei.
  Plata se face prin Ordin de plata in conturile ARTECNO BUCURESTI SRL: RO61 RNCB 0072049699780001 deschis la BCR Sector 1 Bucuresti sau RO50 TREZ 7025069XXX002730 deschis la Trezorerie Sector 2 Bucuresti.
  Plata se poate face si prin Mandat postal pe numele Sofia Florica, Sos. Mihai Bravu nr. 110, Bl. D2, Sc. B, Et. 10, Ap. 64, cod 021332, Sector 2, Bucuresti.
  Pentru operativitate se va trimite prin, fax la numerele: 021-2527428, 2524840, 6426762, numarul abonamentelor facut la revistele respective, nr. Ordinului de plata sau al Mandatului postal.

  2. Din alte surse

  - Targ de apartamente condominium la World Trade Plaza in perioada 15-18.02.2007. Vor fi facute oferte de ansambluri rezidentiale noi in Capitala de mai mult de 25 de companii din domeniul imobiliar, constructii, financiar-bancar etc.

  - Lanturile de magazine germane care opereaza pe piata romaneasca intentioneaza sa se extinda semnificativ, urmand sa isi mareasca suprafetele de 3 pana la 5 ori pana in 2010.

  - Prima televiziune online din Romania se va lansa in februarie 2007.

  - Centrul de cercetare Langley din Virginia al NASA a realizat un sistem de detectare a turbulentelor atmosferice si a golurilor de aer cu care vor fi dotate avioanele in vederea reducerii accidentelor.

  - Varf al activitatii pe site-urile din Romania la inceput de an. In luna ianuarie 2007 s-au inregistrat aproape un miliard si jumatate de afisari pe site-urile contorizate de www.trafic.ro. In luna ianuarie 2005 s-au inregistrat 722.640.758 de afisari.

  - In anul 2007 Dacia isi propune sa realizeze cam 210.000 de masini. Totodata s-a hotarat extinderea capacitatii de productie la 310.000 in anul 2008. Aceasta presupune o investitie de aproximativ 350 miloane de euro. Dacia isi propune sa extinda gama de modele pe cre le produce azi – berlina, breack si furgoneta- si sa lanseze in anul 2009 inca trei modele. Fabrica de cutii de viteza, care vor fi destinate in proportie de 100% exportului, va fi gata in anul 2008.

  - In prezent suprafata spatiilor industriale in Bucuresti este de aproximativ 250.000 de mp. In urmatorii trei ani suprafata spatiilor industriale din Bucuresti va ajunge la aproximativ 850.000 de mp.

  - Pe site-ul www.ejobs.ro sunt peste 1400 de joburi in IT software si in site-ul www.hardware.ejobs.ro peste 750 de joburi in IT hardware.

  - Salariul minim in SUA a ajuns la 7,25 $ pe ora.

  - LG va produce un telefon 3G la pret redus.

  - O firma din Ploiesti a lansat telefoanele neinterceptabile.

  - Telefonul devine computer.

  - Se va construi o noua autostrada Est-Vest, pe traseul Sculeni-Iasi-Targu Frumos-Roman-Piatra Neamt-Gheorghieni-Targu Mures.

  - Garmin si-a extins gama de navigatoare GPS cu modele ce combina sistemul de navigatie de precizie pentru soferi cu un sistem mult mai performant de divertismen digital. Pentru aceasta, noului Nüvi 670 i s-a adaugat un transmitator FM ce permite utilizatorilor sa se bucure de sistemul stereo din masina lor pentru a primi instructiuni de navigare, a vorbi handsfree cu ajutorul Bluetooth si pentru a asculta mai mult de 200 de piese in format MP3 stocate in memoria de 1,25 GB.

  - Ultimele promisiuni facute de actuala conducere a Ministerului Transporturilor arata ca definitivarea completa a Coridorului IV de transport rutier paneuropean, pe directia Constanta-Bucuresti-Sibiu-Lugoj, apoi prin Timisoara si Arad, spre Nadlac, nu va avea loc mai devreme de 2012, mai probabil in 2014-2015.

  - In curand, Banca Transilvania intentioneaza sa lanseze carduri cu cip. In acest an, banca va investi aproximativ 30 milioane de euro in sistemul informatic si reteaua teritoriala, programata sa creasca la 430 de unitati. Cel mai important obiectiv al Bancii Transilvania pentru acest an este atingerea pragului de un milion de clienti activi.

  - Parlamentul european a elaborat normele necesare introducerii unui nou permis de conducere european, care va inlocui cele nu mai putin de 110 modele existente in Uniunea Europeana, in prezent. Astfel, incepand din 2013, conducatorilor auto li se va elibera noul model unic de permis, iar celor care detin deja permis de conducere urmeaza sa li se inlocuiasca, pana in 2033, vechiul permis. Sub forma unui card de tipul celor bancare, viitorul permis european va avea fie un suport de memorie, fie un microcip pentru inregistrarea datelor personale ale soferului si a eventualelor contraventii ori infractiuni rutiere.

  - Statele Unite creeaza o agentie de spionaj spatial.

  - Amazon.com si TiVo Inc. testeaza un serviciu care permite utilizatorilor sa vizioneze direct pe telelevizoare videoclipurile si filmele descarcate de pe Internet.

  - CEO-ul companiei Apple, Steve P. Jobs, a socat industria muzicii dupa ce a solicitat celor mai mari companii de inregistrari sa renunte la programele de siguranta care nu permit ca melodiile cumparate pe internet sa fie ascultate pe diferite tipuri de MP3 playere.

  - Google a anuntat ca de la 7.02.2007, oricine isi poate face cont pe gmail, fara sa mai fie nevoie de invitatie.

  - Bucurestiul ar putea avea in curand mult visatul circuit de automobilism de care vorbeste de atatia ani toata lumea. Nu este vorba de circuitul stradal care va fi organizat in aceasta vara in jurul Palatului Parlamentului, ci de o constructie ce se doreste a fi facuta in partea de sud a capitalei, la cel mult 15-20 de kilometri (in asa-numita Zona Metropolitana care se afla in faza de proiect), “Racetrack Rumania”. Proiectul are la baza un grup de investitori stransi in jurul “Vision Management SL” si ar putea costa pana la 100 de milioane de euro. Organizatorii ne-au pus la dispozitie proiectul acestui circuit si caracteristicile sale principale. El ar urma sa fie din asfalt, cu o lungime de peste 4 kilometri, fiind “rupt”, la nevoie, in doua parti, de 2,5 kilometri si de 1,5 kilometri, ultima fiind foarte buna pentru intrecerile de karting.

  - Electricianul spitalului intra la Reanimare si le spune bolnavilor cu masca de oxigen pe fatza: "Baieti, luati o gura mare de aer ca tre' sa schimb niste sigurante..."

  - Google Maps pentru telefonul mobil - Google și-a extins unul dintre cele mai inovative produse pentru telefonul mobil, odată cu lansarea serviciului Google Maps pentru terminalele care funcționează pe platforma Windows Mobile. Google Maps pentru mobil permite utilizatorilor afișarea de hărți interactive, imagini din satelit, localizarea companiilor locale, asistență la condus și vizualizarea situațiilor de trafic, pe toată durata deplasării.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri