ARTS - Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate - www.arts.org.ro!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 21:16:57
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 213 - Februarie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. Pe site-ul www.srac.ro este data oferta completa de instruire in domeniul calitatii. (C. Cursuri pentru sisteme de management al calitati; M. Cursuri pentru sisteme de management de mediu; I. Cursuri pentru alte sisteme de management si pentru sisteme integrate de management; A. Cursuri de formare auditori; D. Cursuri diverse).

  2. 27.02.2007 - Sedinta CTS-11 a MTCT privind Reglementarile Tehnice in Instalatii.

  3. 27.02.2007 - Sedinta Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii - Instalatii pentru Avizarea Agrementelor Tehnice.

  4. 9.03.2007 - Adunarea Generala a membrilor SRAC.

  5. 10-11.03.2007 - Cel mai mare eveniment de informare si interactiune dedicat tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale – Romanian International University Fair (RIUF) - isi redeschide portile in perioada 10-11 martie 2007, la Teatrul National „I. L. Caragiale” din Bucuresti. Cele peste 100 de universitati participante la RIUF ofera programe de studii universitare, master si doctorat, programe de MBA si centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale. De asemenea, vor fi prezente si organizatii ce ofera materiale si servicii de consiliere, dar si burse si credite pentru studii universitare sau post-universitare. Participantii se pot inscrie la seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte, dezbateri si lansari de carte. In acest an, Franta va fi prezenta la RIUF de peste 30 de institutii de invatamant de top. Acest targ isi doreste sa prezinte tinerilor romani, cum se pregateste un dosar de admitere, cum se pot finanta taxele de scolarizare, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania si care sunt oportunitatile de cariera. Coordonatorul proiectului RIUF este Alexandru Ghita. Anul trecut, RIUF a adunat peste 4.500 de tineri si 74 de expozanti din 18 tari printre care s-au numarat Harvard, MIT, Richmond, CEU, Norwegian School of Management. Mai multe detalii despre eveniment aflati de pe site-ul Targului.

  6. 22.03.2007 - Conferinta Nationala ARACO, Hotel Montana Sinaia. Detalii in Buletin ARACO nr. 4/2007 si la e-mail: contact@araco.org.

  7. 23.03.2007 - Consiliul Director si Adunarea Generala a membrilor SIEAR.

  2. Actiuni

  863. 26.02.2007 - Situatia Reglementarilor tehnice in domeniul instalatiilor electrice si de automatizare.

  1. Propunere pentru scoaterea din valabilitate
  I 43-1989. Instrucțiuni tehnice privind autorizarea întreprinderilor care execută, verifică și predau la beneficiari instalații electrice de automatizare, încălzire și ventilație în medii cu pericol de explozie.
  Elaborator: I.C.C.P.D.C.

  2. Propuneri pentru actualizare
  1) I 20-2000. Normativ privind protecția construcțiilor împotriva trăsnetului
  Elaborator: ICECON S.A.
  2) I 7/2-2001. Normativ pentru exploatarea instalațiilor electrice cu tensiuni până la 1000V c.a. și 1500V c.c.
  Elaborator: ICECON S.A.
  3) NP I7-2002. Normativ pentru proiectarea și executarea instalațiilor electrice cu tensiuni până la 1000V c.a. și 1500V c.c.
  Elaborator: ICECON S.A.
  4) I 18/2-2002. Normativ pentru proiectarea și executarea instalațiilor electrice de semnalizare a incendiilor și a sistemelor de alarmare contra efracției din clădiri.
  Elaborator: I.P.C.T.-S.A.
  5) GT 059-2003. Ghid privind criteriile de performanta ale cerintelor de calitate conform legii nr. 10/1995 privind calitatea în constructii, pentru instalatiile electrice din cladiri”.
  Elaborator: I.P.C.T. - S.A.
  6) GP 052-2000. Ghid pentru instalații electrice cu tensiuni de până la 1000 V c.a. și 1500 V c.c.
  Elaborator: ICECON S.A
  7) I 18/1-2001. Normativ pentru proiectarea și executarea instalațiilor interioare de curenți slabi aferente clădirilor civile și de producție.
  Elaborator: I.P.C.T.-S.A.

  3. Propuneri titluri noi
  1) Normativ privind Metodologia de calcul a performanței energetice a clădirilor - instalații de iluminat;
  2) Ghid pentru protectia omului impotriva socurilor electrice;
  3) Ghid pentru masurarea consumurilor de energie electrica in cladiri in vederea stabilirii masurilor de crestere a performantelor energetice. Se prezinta o expunere referitor la necesitatea realizarii acestui ghid pe FORUM (www.siear.ro/forum/).

  864. 27.02.2007 - Sedinta CTS-11 a MTCT privind Reglementarile Tehnice in Instalatii. Din partea SIEAR a participat Prof. dr. ing. Niculae Mira, Vicepresedinte SIEAR - Prorector UTCB.

  865. 27.02.2007 - Sedinta Consiliului Tehnic Permanent pentru Constructii - Instalatii al MTCT, pentru Avizarea Agrementelor Tehnice. Din partea SIEAR au participat Prof. dr. ing. Constantin Ionescu - Presedinte SIEAR.

  3. Cunoasterea este puterea

  Electricianul nr. 1,2/2007

  - Un nou mod de a privi automatizarea instalatiilor dintr-o cladire.
  - Modul experimental pentru achizitie de date si comanda.
  - Prevederi legislative si solutii concrete pentru consumatorii individuali.
  - Solutii de cogenerare cu motoare cu ardere interna.
  - Seminar Unitech Electronics.
  - Bill Gates in Romania - Bill Gates inaugureaza Centrul Global de Suport Tehnic din Romania si lanseaza Windows Vista si noua generatie de Office.
  - C-BUS prin Clipsal Integrated Systems.
  - Solutii tehnice moderne de la Electroalfa.
  - Noile cofrete modulare Pragma, orientate catre clienti. Avantaje combinate, o solutie completa.
  - Producerea energiei electrice pe baza de pile de combustie de tip PEMFC (Proton Exchange Membrane Fuel Cell).
  - Sistem modular pentru etansare cabluri si conducte la trecerea prin pereti FIRE-BARRIER GLAND.
  - Aspecte ale monitorizarii consumurilor energetice in cladirile scolare si publice.
  - Catalogul electricianului 2007.
  - VERGOKAN - Sisteme pentru suport cablu. - Masurarea imunitatii la impulsuri tranzitorii.
  - Cercetarea poluarii electromagnetice a mediului in domeniul locuintelor si instalatiilor pentru constructii (I).

  Mesagerul energetic nr. 64/2007

  - Securitatea sistemelor energetice: teme noi pentru sistemele mari.
  - Orase ecologice in Europa.
  - Consiliul Mondial al Energiei a lansat un vast studiu european pe tema rolului energiei nucleare in Europa.
  - Adunarea Generala a membrilor asociatiei CNR-CME.
  - Planul de activitate CNR-CME pentru anul 2007.
  - Hotararea Adunarii Generale a membrilor Asociatiei CNR-CME din 31.01.2007.
  - Diploma de Membru Onorific si distinctia Medalia CNR-CME.

  Revista Constructiilor nr. 23/2007

  - Casa de meserii a constructorilor.
  - Implementarea normelor europene Eurocode-EC8.

  4. Din alte surse

  - Casa inteligenta ar trebui sa fie dotata cu o serie de dispozitive sofisticate incorporate si la indemana care sa gestioneze si cel mai mic lucru din casa.

  - Belgia - campioana la reciclat deseuri. Noua ambalaje menajere din 10 au fost reciclate in Belgia in anul 2005. Grupul care se ocupa de recuperarea deseurilor, Fost Plus, spune ca, in 2005, colectarea si selectarea deseurilor, in vederea reciclarii, au adus beneficii de 24 milioane euro.

  - Lupta pe segmentul automobilelor foarte ieftine se inteteste! Dupa ce Toyota a anuntat, recent, ca pregateste lansarea unui model de 5.000 de euro, pana in 2010, a venit randul celor de la Renault sa iasa (din nou) la rampa si sa anunte intentia sa lanseze o noua versiune Logan, mult mai ieftina decat cea actuala. 'Noua generatie Logan va fi mult mai competitiva', iar pretul acesteia va fi cuprins intre 2.000 si 4.000 euro.

  - Temperatura medie ar putea creste, pana la sfarsitul acestui secol, cu 3 grade.

  - Producatorul german de automobile DaimlerChrysler a anuntat vanzarea unei participatii de 7,5% din EADS catre un grup de investitori publici si privati, pentru 1,5 miliarde euro. DaimlerChrysler, care era principalul actionar al EADS, detinand 22% din gruparea europeana de aeronautica EADS, si-a redus participatia pana la 15%. Grupul de aeronautica EADS a fost confruntat cu o criza de proportii in cursul anului trecut, cauzata de intarzierile de productie ale gigantului avion de transport Airbus A380, situatie ce a generat reduceri ale profitului potential cu aproximativ cinci miliarde de euro si a ridicat posibilitatea unor concedieri.

  - Salariile din sectorul energetic vor creste anul acesta cu 22%.

  - Compania Terrafugia Inc. a realizat masina-avion „Transition” care poate rula pe strazi si zbura in aer. Dupa ce aterizeaza pe pista isi strange aripile si se poate inscrie pe traficul rutier. Va intra pe piata in circa 2 ani si va costa aproximativ 100.000 de euro.

  - Nokia aduce televiziunea pe telefonul mobil, odata cu lansarea modelului N77.

  - Descoperire: Gandurile pot fi citite.

  - India va avea 500 de milioane de abonati la telefonia mobila pana in anul 2010.

  - MTCT va investi 81 milioane euro pentru modernizarea aeroportului Otopeni.

  - RCS&RDS a primit numere de mobil.

  - Compania suedeza Ikea, producator si distribuitor de mobila si accesorii pentru casa, va inaugura pe 21 martie primul magazin din Romania pentru care a investit 25 milioane euro. Magazinul este situat  in Zona Comerciala Baneasa.

  - Logan ocupa locul I la Calitate in segmentul sau. In revista L'Automobile Magazine, editia din februarie 2007, modelul Logan a fost plasat pe locul intai la calitate si fiablitate, clasa 'Compacta'. Ghidul oficial Calitate / Fiabiliate 2007, publicat de revista franceza, analizeaza peste 120 de modele a 31 de marci diferite.

  - Noul sistem de operare al Microsoft, Windows Vista, este un produs care cere resurse hardware destul de puternice.

  - Cel mai mare eveniment de informare si interactiune dedicat tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale – Romanian International University Fair (RIUF) - isi redeschide portile in perioada 10-11 martie 2007, la Teatrul National „I. L. Caragiale” din Bucuresti. Cele peste 100 de universitati participante la RIUF ofera programe de studii universitare, master si doctorat, programe de MBA si centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale.
  De asemenea, vor fi prezente si organizatii ce ofera materiale si servicii de consiliere, dar si burse si credite pentru studii universitare sau post-universitare. Participantii se pot inscrie la seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte, dezbateri si lansari de carte. In acest an, Franta va fi prezenta la RIUF de peste 30 de institutii de invatamant de top. Acest targ isi doreste sa prezinte tinerilor romani, cum se pregateste un dosar de admitere, cum se pot finanta taxele de scolarizare, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania si care sunt oportunitatile de cariera. Coordonatorul proiectului RIUFeste Alexandru Ghita. Anul trecut, RIUF a adunat peste 4.500 de tineri si 74 de expozanti din 18 tari printre care s-au numarat Harvard, MIT, Richmond, CEU, Norwegian School of Management Mai multe detalii despre eveniment aflati de pe site-ul Targului.

  - Interfoane si videointerfoane, dispozitive de control acces, automate de pontaj, automate pentru iluminat, etc. la www.electra.ro.

  - Divizia de constructii navale a concernului german ThyssenKrupp, Blohm & Voss, este intersata de preluarea Santierului Naval Mangalia.

  - Divizia Internet a Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a organizat o selectie de oferte pentru furnizorii solutiei tehnice a studiului de masurare a site-urilor web, la care au participat sapte companii. Compania germana Spring GmbH cistigatoare in fata celor de la Gemius (Polonia) si Weborama (Franta), va masura traficul pe Internetul romanesc, iar primele date vor fi facute publice la jumatatea anului 2007.
  BRAT va putea tranzactiona spatiul publicitar de pe Internet si va deveni gestionarul recunoscut al indicatorilor de performanta a doua dintre mediile de publicitate din Romania: presa scrisa si Internet. Compania Spring GmbH ofera solutii si tehnologii in domeniul online in mai multe tari europene, Germania, Spania, Austria si Elvetia.

  - Coca-Cola a creat un serviciu on-line unde utilizatorii pot asculta gratuit cantece aparute recent pe scena muzicala internationala. Accesand site-ul www.coca-cola.com poate fi descarcat programul Coca-Cola Music Widget. Avand instalat acest program se va primi zilnic, gratuit un cantec al unui nou artist.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri