SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 21:24:03
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 238 - Mai 2007
 • IMPORTANT!

  Cum donati cei 2% din impozitul pe venit.

  - Formularul 230 are titlul „CERERE PRIVIND DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND PANA LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL”.

  Formularul are doua parti:

  A. Date de identificare ale contribuabilului.
  B. Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit, potrivit dispozitiilor art. 57 alin. (4) din legea nr. 571/2003.

  Rugam membri SIEAR ca in conformitate cu prevederile Codului Fiscal sa opteze ca 2% din impozitul aferent anului 2006, conform formular 230 sa fie directionat catre Societatea de Instalatii Electrice si Automatizari din Romania, cod fiscal 7274356, cont IBAN RO30BRDE441SV03899414410 deschis la BRD-Sucursala Unirea.

  Precizam ca formularul 230, poate fi descarcat de pe site-ul: www.doilasuta.ro, sau poate fi solicitat de la Administratia Financiara.

  Formularul completat, poate fi depus fara alte atasamente, direct la Administratia Financiara, sau poate fi trimis prin posta, recomandat, pana la 15.05.2007. Membrii SIEAR sunt rugati ca sa trimita copi dupa Fisa 230 pe fax la 252-4834 pentru a putea urmari incasarea sumelor respective. 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. Anunturi importante pentru perioada urmatoare la: www.siear.ro/noutati.php.

  2. Pentru accesarea Buletinelor SIEAR anterioare click pe adresa: www.siear.ro/buletine.php, de exemplu pentru Buletinul nr. 236, www.siear.ro/b236.php.

  3. Instructiuni pentru utilizarea FORUM-ului de pe site-ul SIEAR: www.siear.ro/forum_help.php.

  2. Actiuni

  889. 2-7.05.2007 - Ca urmare a discutiei de la "A41-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari de la Sinaia - 2006, ca Filialele SIEAR sa aibe un Program de activitatea anual, s-a intocmit materialul „Discutii referitoare la activitatea Filialelor SIEAR”. Acest material urmeaza sa fie trimis Presedintilor de Filiale si membrilor SIEAR pentru a fi imbunatatit si pentru a sta la baza intocmirii Programelor de activitati anuale a Filialelor. La elaborarea materialului au contribuit: stud. Eugenu Dragoescu - IT Manager, ing. Manuela Draghicescu - Director Marketing, conf. dr. ing. Daniel Popescu - Secretar stiintific, prof. dr. ing. Sorin Caluianu - Secretar stiintific, Mariana Augustin - Director General, Vicepresedinte, prof. dr. ing. Alexandru Stamatiu – Vicepresedinte, prof. dr. ing. Niculae Mira - Vicepresedinte, prof. dr. ing. Constantin Ionescu – Presedinte.

  3. Cunoasterea este puterea

  - 10 lucruri pe care le-a facut Parlamentul European pentru cetateni. Dupa 55 de ani de la infiintarea sa ca Adunare Comuna si la 28 de ani de la primele alegeri directe, Parlamentul European si-a consolidat semnificativ puterile. Acum Parlamentul are ultimul cuvant in 75% din legislatia europeana, hotarand asupra acesteia cu Consiliul de Ministri. 10 - din mult mai multe - lucruri care influenteaza viata de zi cu zi a europenilor si pe care le-a facut Parlamentul in legislatura actuala.
  Protectia consumatorului: siguranta alimentara. In mai 2005, deputatii europeni au aprobat reguli mai stricte in ceea ce priveste alimentele care pretind sa ofere beneficii nutritive si pentru sanatate. Ei vor definitii clare ale prezentarilor de genul „fara grasimi“, „reduce colesterolul“ etc. de pe etichete. Parlamentul european a examinat si posibilitatea armonizarii regulilor nationale privind adaugarea vitaminelor si mineralelor in alimente, pentru a consolida protectia consumatorilor si libera circulatie a bunurilor in UE.
  Lista neagra a companiilor aeriene. In noiembrie 2005, Parlamentul european a dat unda verde introducerii unei liste negre a companiilor aeriene nesigure. In martie 2006, 93 de companii - care nu indeplineau standardele de siguranta ale UE - au fost impiedicate sa zboare in Uniune. De asemenea, drepturile pasagerilor au fost consolidate prin informarea acestora asupra identitatii companiei cu care zboara.
  Apa pentru scaldat mai curata. Din 2013 cel tarziu, consumatorii vor putea verifica pe internet, datorita unei legi aprobate de Parlamentul european in ianuarie 2006, calitatea apei de scaldat. Informatia va fi afisata si la locatiile pentru inot.
  Rol semnificativ in Revolutia portocalie. Parlamentul european a fost unul din cei mai influenti observatori internationali ce au denuntat iregularitatile care au avut loc in alegerile din noiembrie 2004 in Ucraina, grabind schimbarile politice in aceasta tara. O echipa de observatori de la Parlamentul european a fost in Ucraina la alegerile din decembrie in acelasi an. In timpul evenimentelor politice intense din Ucraina, deputatii europeni au avut intalniri cu politicieni ucraineni din opozitie.
  Medicamente pentru copii. Un regulament european adoptat de Parlamentul european in iunie 2006 va sprijini, incepand cu ianuarie 2007, furnizarea catre copii de medicamente dezvoltate in conformitate cu metabolismul acestora, mai degraba decat doze mai mici din medicamentele create pentru adulti. Acest regulament cere companiilor farmaceutice sa prezinte programe de cercetare si dezvoltare necesare dezvoltarii de tratamente specifice pentru copii.
  Lupta impotriva terorismului in conformitate cu drepturile fundamentale. Bombardamentele tragice de la Madrid din martie 2004 si atacurile teroriste de la Londra din iulie 2005 au determinat Parlamentul european sa isi manifeste nemultumirea fata de lipsa de cooperare si coordonare politieneasca si juridica necesara prevenirii unor astfel de evenimente. Parlamentul s-a alaturat Consiliului in elaborarea rapida a unor legi care sa ajute la depasirea acestor dificultati. Cu toate acestea, deputatii europeni sunt preocupati si de protectia datelor personale - amenintare potentiala la adresa drepturilor cetatenilor. Parlamentul european a convins Consiliul de Ministri si administratia SUA ca acordul actual privind transferul de date nu este satisfacator si ca trebuie inlocuit, cand va expira in iulie 2007, cu standarde mai bune de protectie a datelor.
  Libera circulatie a serviciilor in UE. Directiva serviciilor, al carei scop este facilitarea furnizarii de servicii peste granite, prin indepartarea obstacolelor in calea liberei circulatii a acestora pe piata interna, a ajuns in stadiul final la sfarsitul anului 2006. Parlamentul european a adoptat o pozitie finala care permite echilibrarea competitiei si a protectiei sociale.
  Noua legislatie asupra produselor chimice. Ca si in cazul directivei serviciilor, Parlamentul european a gasit compromisul necesar adoptarii noului regulament asupra substantelor chimice, REACH. Acest regulament obliga producatorii sa inregistreze toate substantele chimice produse sau importate in cantitati mai mari de o tona pe an; aproximativ 30.000 de produse chimice vor fi inregistrate conform noului regulament. In ceea ce priveste substantele periculoase, producatorii sunt obligati sa propuna planuri de inlocuire cu alternative mai sigure.
  Un viitor mai curat, mai verde pentru politica energetica. UE Schimbarea climatica este prioritara pe ordinea de zi a Parlamentului european; acesta cere obiective obligatorii pentru reducerea emisiilor de CO2 si intensificarea folosirii surselor de energie regenerabila. Aceste opinii sunt afirmate intr-un raport asupra propunerilor pentru o strategie energetica ale Comisiei europene; raportul a fost adoptat cu majoritate larga in decembrie 2006.
  Aderarea Bulgariei si Romaniei la UE. Pe 13 aprilie 2005, Parlamentul european a votat decisiv in favoarea aderarii celor doua tari - Romania si Bulgaria - la Uniunea Europeana (votul Parlamentului este obligatoriu cu ocazia extinderii Uniunii). Pe 26 septembrie 2006, Parlamentul a confirmat data de 1 ianuarie 2007 ca data a aderarii, dupa o dezbatere in care anumite ingrijorari ale cetatenilor, legate in principal de coruptie, crima si consecintele imigrarii pe scara larga, au fost indepartate.
  Subiectele cheie ale legislatiei viitoare la Parlamentul european includ: schimbarea climatica, imigrarea, energia, extinderea Uniunii Europene, telecomunicatiile, serviciile postale si reforma vinului.

  4. Din alte surse

  - Economiile din cele 50 de state federale din componenta SUA si cele 27 de tari membre UE au facut un pas serios spre integrarea intr-o piata unica transatlantica, in urma unui acord semnat la 30.04.2007, la Washington. Cele doua entitati vor sa-si armonizeze reglementarile in aproape 40 de domenii, sa uneasca spatiul aerian transatlantic si sa extinda competitivitatea companiilor lor pe piata globala.

  - Proiectele prin care sa se asigure utilizarea energiei regenerabile (eoliana, solara, geotermala etc.) pot fi finantate, din Fonduri Structurale si de Coeziune, prin Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE), axa prioritara 4 “Cresterea eficientei energetice si dezvoltarea durabila a sistemului energetic”, domeniul de interventie 4.2 “Valorificarea resurselor regenerabile de energie”. Pentru astfel de proiecte, protrivit prevederilor Programului Complement aferent POS CCE, sunt eligibili doar administratia publica si operatorii economici. Drept urmare, nu poate primi finantare o asociatie.

  - Centura verde-galbena a Bucurestiului. Bucurestenii vor avea, in anii urmatori, o adevarata padure de jur-imprejurul orasului, care va reduce din poluarea existenta si va avea efecte benefice asupra calitatii vietii. 'Centura verde-galbena' este numele proiectului pe care il va realiza Primaria Capitalei.

  - Magazinul Carrefour din zona Piata Unirii, inchiriat de la Univers'all, va fi inaugurat in iulie-septembrie, a declarat pentru NewsIn directorul general Carrefour, Jacobo Caller Celestino. Potrivit acestuia, compania va investi pentru acest centru comercial in jur de 5-6 milioane de euro. Anul acesta, Carrefour isi va extinde reteaua de hipermarketuri cu alte trei magazine, doua la Iasi si unul la Cluj- Napoca, investitia fiind estimata la aproximativ 60 de milioane de euro. In Capitala, Carrefour va deschide, anul viitor, cel de-al cincilea magazin, situat in zona Vitan-Barzesti.

  - Oracle scoate la bataie 160 de posturi pentru toate nivelurile de experienta (Cotidianul). Gigantul IT ofera joburi in cele mai diverse domenii, cum ar fi vanzari, consultanta, finante, tehnologia informatiei, marketing, resurse umane sau suport. Salariile pot incepe de la 600 de euro pe luna pentru un incepator si pot ajunge, in timp, la multe mii de euro.

  - Bucurestiul - primul oras din Romania care are o harta acustica.

  - CityCAT, masina cu aer comprimat, gata sa intre in fabricatie. Masina cu aer comprimat, CityCAT, are nevoie de numai trei minute pentru un plin la o banala pompa de aer comprimat sau de patru ore la o priza electrica normala (220V). Modelul urmeaza sa fie fabricat de inventatorul francez Guy Në, in parteneriat cu constructorul indian Tata.

  - Dacia Logan va trece Canalul Manecii in 2008, anunta publicatia britanica AutoCar. La a doua generatie, Loganul este pregatit sa intre pe cea mai mare piata a Europei pe usa principala, avand locuri rezervate in showroom-urile Renault.

  - O echipa de cercetatori din Statele Unite a descoperit o gena-cheie care explica de ce reducerea cantitatii de alimente contribuie la prelungirea vietii si la incetinirea procesului de imbatranire. Studiul a fost publicat in revista Nature, iar identificarea genei a constituit un mare succes, dupa cum afirma si cercetatorul Martin Holzenberg de la Institutul Insern din Paris.

  - Cumparatorii interesati de privatizarea Automobile Craiova, printre care se numara producatorii americani General Motors si Ford, precum si o firma dintr-un grup apartinand miliardarului rus Oleg Deripaska, vor putea depune oferte pana pe 5 iulie.

  - Eurocopter contesta decizia Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) privind eliminarea companiei franceze din procesul de privatizare a producatorului de aeronave IAR Ghimbav si solicita reanalizarea documentatiei si acceptarea ofertei.

  - Constructia a inceput in anul 1173 si a fost Turnul inclinat. Terminata in sec. al XIV-lea, turnul este inclinat spre sud, avand o abatere de 2,26 m. Cantareste 14.500 de tone, avand o inaltime de 55,22 m la nord si 54,52 m la sud. Este construit din marmura alba, dand impresia unei constructii relativ greoaie. Pozitia sa inclinata a dat nastere la numeroase ipoteze. Dar, de-a lungul secolelor si in pofida unor cutremure, turnul a rezistat, fara nici o stricaciune, inclusiv dupa bombardamentele din al Doilea Razboi Mondial asupra localitatii Camposanto, din apropierea orasului Pisa.

  - A patra generatie Opel Corsa incearca sa ofere reteta potrivita pentru masina de oras moderna.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri