SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:20:22
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 240 - Mai 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  IMPORTANT!

  Pentru a vedea materialul propus ca baza de discutie pentru Programul de activitate anual al Filialelor „Discutii referitoare la activitatea Filialelor SIEAR. Am trimis presedintilor de Filiale spre stiinta Programul de activitate propus de Filiala Suceava. Programul nu este aprobat de Biroul Executiv al SIEAR. Procedura conform Statutului este ca Filialele propun Programul de activitati, iar Biroul Executiv le aproba. Tinand seama de materialul pus la dispozitie de SIEAR si de Programul de activitati propus de Filiala Suceava, asteptam propunerile de Program de activitati de la celelalte Filiale in vederea trecerii lor prin Biroul Executiv si a le trimte aprobate la Filiale, spre a fi puse in practica.

  - Se are in vedere participarea SIEAR prin Filiale la Expozitiile CAMEX:

  Suceava - 28.06-1.07.2007
  Timisoara - 27-30.09.2007
  Galati - 11-14.10.2007
  Craiova - 25-28.10.2007
  Bacau - 01-4.11.2007.

  Pentru care asteptam propuneri din partea presedintilor de Filiale (conf. dr. ing. Calin Ciufudean, prof. dr. ing. Ioan Borza, prof. dr. ing. Toader Munteanu, prof. dr. ing. Ion Mircea si prof. dr. ing. Dan Rotar).

  1. Anunturi

  1. 15-16.05.2007 - SME-2007 Cluj-Napoca. Detalii la: www.instalatii.utcluj.ro si e-mail gheorghe.badea@insta.utcluj.ro.

  2. 22.05.2007 - Primul Simpozion de SCADA si Telecontrol organizat de IDS Gmbh Ettlingen, Germania si SAIP (Sisteme de Automatizare si Inginerie pentru retele de Infrastrucura Industriale si Publice) SRL Tg. Mures la Bucuresti. Detalii la e-mail: brandusa.negru@saip.ro. Acelasi Simpozion va avea loc pe 24.05.2007 la Tg. Mures.

  3. 25.05.2007 - A III-a editie a conferintei „Ziua Solutiilor de Electroalimentare 2007”, organizata de UNITECH Electronics la Hotel Caro, din Bucuresti. Detalii la: www.unitech.ro.

  4. 29.05-2.06.2007 - Salonul International „ECOINVENT” 2007, destinat promovarii inventiilor privind protectia mediului care va avea loc in Sala Pasilor Pierduti-Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi. Detalii la: www.inventica.tuiasi.ro; e-mail: inventica@inventica.org.ro.

  5. 31.05.2007 - Conferinta „Finantarea investitiilor in energie” la hotel Marriot. Detalii la: www.itsevents, www.energyconference.ro, e-mail maria@itsevents.ro.

  6. Firma Sitma se ocupa cu sisteme de protectie si securitate: mecanice, balistice, electronice, posta pneumatica, monitorizare si urmarire GPS-GPRS, echipamente de protectie si autoaparare, detectoare. Detalii la: www.sitma.ro e-mail: info@sitma.ro.

  7. Firma ROMANO ELECTRO integrator si furnizor de servicii pentru sisteme de securitate asigura analiza de risc, proiectare, instalare, service si mentenanta pentru instalatii profesionale de: detectie, semnalizare si stingere incendii; antiefractie, CCTV, interfonie, control acces; retele structurate voce-date; building management systems (BMS); sisteme hoteliere. Detalii la: www.roelsystems.ro e-mail: office@roelsystems.ro.

  8. ARTS (Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate) in colaborare cu Inspectoratul General al Politei Romane a realizat GHIDUL sigurantei locuintei si afacerii. Detalii la: www.arts.ro.

  9. Articolul “Cum imi apar casa de hoti” de Daniela Ivan il gasiti pe FORUM la Articole.

  2. Actiuni

  891. 19.04.2007 - ECAS TRADE - membru SIEAR, specializat in organizare de evenimente specifice pietei de electrice, iluminat, automatizari - a organizat Adunarea Generala APEN, la Hotel International Sinaia, ocazie cu care a fost prezenta si ing. Manuela Draghicescu - Director Marketing SIEAR un prim pas in colaborarea SIEAR cu patronatele din energie.

  892. 15.05.2007 - Intalnire Phoenix Contact (General Manager - Ing. Costel Coravu), PRATCO (Dir. Gen. dr. ing. Ioan Desire Suceveanu), Facultatea Instalatii - UTCB (Sef Catedra Electrotehnica - Prof. dr. ing. Sorin Caluianu, Prorector UTCB - Prof. dr. ing. Niculae Mira), SIEAR (Presedinte - prof. dr. ing. Constantin Ionescu). Discutii referitoare la colaborarea celor doua firme cu Facultatea de Instalatii-UTCB si cu SIEAR.

  3. Cunoasterea este puterea

  Revista Romana de Informatica si Automatica nr. 1/2007

  - Planificarea si gestiunea urbana. Aplicatie GIS pentru retele termice.
  - O arhitectura software ierarhizata pentru robotii autonomi mobili.
  - Testarea experimentala a capacitatii de decizie în conditii de incertitudine.
  - Comunicatii în retele de calculatoare.

  4. Din alte surse

  - Fujitsu va creste capacitatea HDD cu 500% (SmartNews). Producatorul de hardware Fujitsu a anuntat ca a reusit un progres in tehnologie care va creste capacitatea HDD cu pana la 500%. Cum este posibil acest lucru? Rapoartele arata ca Fujitsu a dezvoltat o tehnologie care citeste datele din puncte mai mici de pe placa.

  - Telefonul mobil prajeste ouale? Experimenteaza: Pune doua telefoane mobile fata in fata si intre ele un ou crud in coaja, asa cum arata imaginea. De pe unul dintre telefoane apeleaza-l pe celalalt si lasa-le sa “comunice” aproximativ 65 de minute in continuu.
    
  Ai sa constati ca dupa 25 de minute oul se incinge, dupa 45 de minute oul e fierbinte deja, iar la final, dupa 65 de minute, oul este fiert!!!
  Concluzie: radiatiile emise de telefoanele GSM sunt capabile sa modifice proteinele oului. Imagineaza-ti doar ce se-ntampla cu creierul nostru…
  Experienta a fost confirmata de Institutul Inginerilor din Porto – Portugalia (EZ).

  - Cea mai inalta constructie din SUA este in prezent Sears Tower din Chicago (442m). In luna Iunie 2007 incep lucrarile la cel mai inalt zgarie-nori din SUA-Chicago-Spire (610 m inaltime). In curand pe locul 2 va trece Freedom Tower, in curs de constructie la New York pe amplasamentul fostelor Turnuri Gemene.

  - Comanda de pizza in anul 2010. Ceea ce urmeaza este atat de aproape de realitatea informatica incat nu stiu daca trebuie sa ne amuzam sau sa ne speriem.
  Clientul - Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.
  Telefonista - Multumim ca ati sunat la Pizza Hut. Puteti sa-mi dati numarul dvs. de identitate (NIDN - national ID number), domnule?
  Clientul - Numarul meu de identitate nationala... da, un moment. 6102049998-45-54610.
  Telefonista - Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la1742 Meadowland Drive si aveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insurance este 745-2302, iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail este xson123@home.net. Corect?
  Clientul - Mmda... Da' de unde aveti toate informatiile mele?
  Telefonista - Suntem legati, ca orice companie, de HSS.
  Clientul - HSS, ce dracovenie mai este si asta?
  Telefonista - Suntem legati electronic de Homeland Security System, domnule.
  Clientul - (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza, Specialul All-Meat.
  Telefonista - Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.
  Clientul - Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?
  Telefonista - Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.
  Clientul - Ceee ? Si atunci ce-mi recomanzi?
  Telefonista - Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.
  Clientul - Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?
  Telefonista - Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.
  Clientul - Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime pentru familie.
  Telefonista - Da, marimea este potrivita pt. dvs., sotie si cei patru copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati  celor doi caini. Totalul dvs. este $49.99.
  Clientul - (strigand in casa) Nevasta, adu-mi te rog credit cardul!
  Telefonista - Imi pare rau domnule, dar trebuie sa platiti cash. Credit cardul dvs. este blocat pentru depasirea limitei.
  Clientul - Dau o fuga la o masina ATM si voi scoate niste bani inainte sa ajunga pizza la mine la usa.
  Telefonista - Imi pare rau domnule, dar nici asta nu va fi posibil. Vad aici ca nu aveti nici un ban in contul dvs.
  Clientul - Da. bine, n-are nimic. Trimite pizzele si gasesc eu niste bani in casa pana ajunge. In cat timp imi vine pizza?
  Telefonista - Suntem putin in intarziere, as zice cam 45 de minute. Daca va grabiti, puteti veni dvs. pana aici sa ridicati personal comanda, dupa ce faceti rost de bani. Pe de alta parte, este putin mai jenant sa carati pizza pe motocicleta.
  Clientul - Da de unde stii ca merg cu motocicleta?
  Telefonista - Pai scrie aici la informatii despre vehicol. Ati avut o masina care vi-a fost luata de compania de imprumut pentru ca nu ati platit la timp. Alaturi scrie ca Harley-ul dvs. este cu plata la zi si in plus i-ati umplut aseara rezervorul cu benzina.
  Clientul - #%#^^&$%^$@#!!!
  Telefonista - V-as sfatui sa fiti atent cu vocabularul ca sa nu o patiti din nou. Vad ca ati fost arestat pentru ca ati injurat un politist, apoi judecatorul cu care v-ati certat v-a dat 90 zile de puscarie. Vad ca de-abia v-ati intors in societate de cateva zile si asta este prima pizza pe care o comandati.
  Clientul - (fara cuvinte)
  Telefonista - Mai doriti altceva, domnule?
  Clientul - Da, am un cupon pentru o sticla de 2 litri de Cola, gratis.
  Telefonista - Imi pare rau, dar trebuie sa cititi mai bine. Pe cupon si in reclama noastra scrie ca persoanele care sufera de diabet nu se califica pentru oferta noastra gratuita. Noua Constitutie nu ne permite. Multumim ca ati sunat la Pizza Hut...

  - CERF (9-13.05.2007 - v. B. 239 / Anunturi poz. 6). Peste 150 de firme si 3.000 de specialisti au participat la editia de anul acesta a expozitiei de IT&C, Computers and Electronics Romanian Fair (CERF). Au fost prezentate peste 75.000 de marci si este estimat un numar de 75.000 de persoane care au vizitat cele cinci sectiuni ale targului.

  - Un studiu referitor la piata comertului electronic în Romania, realizat la cererea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei de catre un grup de analisti cu experienta în piata de e-commerce, arata ca numai pe primele 10 luni din acest an, prin magazinele virtuale din Romania s-au realizat aproximativ 69.000 de tranzactii în valoare de peste 5,8 milioane euro.

  - Nokia, liderul pietei mondiale a productiei de telefoane mobile, in functie de vanzari, a anuntat, la finele saptamanii trecute, cea mai mare comanda din istoria companiei finlandeze, pentru livrarea unor terminale in valoare de peste 2,5 miliarde de dolari firmei China Postel, transmite Reuters.

  - Pe langa faptul ca le faciliteaza utilizatorilor calatorii peste tot pe glob, Google Earth le va oferi acestora si posibilitatea de a asculta sunetele sau zgomotele din locatia pe care o vizualizeaza. O companie californiana a creat un software ce va reda sunetele din anumite locatii unde se poate ajunge gratie Google Earth.

  - Oamenii de stiinta rusi au dezvoltat un aparat capabil sa genereze impulsuri electrice de mii de megawati in mai putin de o secunda, instalatie care ar putea fi utilizata ca arma electromagnetica, relateaza pagina electronica a agentiei RIA-Novosti. Generatoarele, care produc mai degraba radiatii electromagnetice decat electricitate, pot provoca interferente similare cu puterea fulgerelor sau chiar a armelor nucleare. Noua tehnologie defecteaza imediat orice instalatie expusa la raza electromagnetica si poate transforma in fiare vechi chiar si cele mai moderne arme. Sistemele de aparare din cele mai dezvoltate tari, care se bazeaza pe tehnologie electronica, ar putea deveni tinta armelor electromagnetice, care pot dezvolta pana la 10.000 de megawati.

  - Microfirmele care fac venituri in majoritate din consultanta contabila, juridica, tehnica, fiscala sau in IT vor fi obligate sa plateasca impozit pe profit, si nu pe venit, ca pana acum. Lista codurilor CAEN pe baza carora Ministerul Finantelor va hotari daca o firma isi mai poate pastra statutul de microintreprindere a fost pusa la dispozitia 'Cotidianului' de Agentia Fiscala (ANAF).

  - Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat la Alba Iulia ca 'anumite corectii' in reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei ar putea fi facute doar dupa 2013.

  - Construcciones y Contratas (FCC) a demarat ieri lucrarile la realizarea celui de-al doilea pod peste Dunare, care va lega Portul Vidin de Calafat, fiind un element-cheie al unui coridor european de transport care incepe in Germania, la Dresda, si duce la Istanbul, in Turcia. Valoarea totala a lucrarii se ridica la 236 de milioane de euro si include un pod rutier cu cate doua benzi pe directie si o linie feroviara.

  - Dupa ce Toyota si-a exprimat intentia de a lansa o intreaga gama de vehicule hibride, un alt constructor japonez doreste sa atace piata automobilelor ecologice. Honda a anuntat ca pentru anul viitor pregateste un sedan care sa functioneze pe baza de celule de hidrogen si un hibrid de clasa mare, pozitionat sub Civic hibrid, care sa porneasca de la 25.000 de dolari.

  - Desi este al cincilea mare exportator de petrol, emiratul Abu Dhabi vrea sa-i dea o 'replica ecologica' vecinului sau din Golful Persic, emiratul Dubai, unde a rasarit un ultramodern - si foarte energofag - oras din beton si sticla. Emirul din Abu Dhabi, care isi doreste 'un oras alimentat in intregime de energie solara', i-a cerut in acest scop lordului Foster - unul dintre cei mai apreciati arhitecti din ziua de azi, care a realizat noul aeroport din Beijing - sa intocmeasca proiectul. Masdar City, cum se va numi noul oras, va avea cladirile in cel mai autentic stil arab, dar acoperite cu celule fotovoltaice, iar la periferii va fi amplasata o 'padure' de generatoare eoliene. Si, pentru ca trebuia si ceva verde, nu a fost uitata nici o plantatie de palmieri, care va inconjura orasul si il va feri de uscaciunea desertului.

  - Presedintele AVAS Theodor Athanasiu a declarat ca singura solutie pentru ca cele trei societati energetice de la Rovinari, Turceni si Craiova sa ramana in functiune este privatizarea. Deoarece in prezent cele trei complexuri produc multa poluare, acestea au nevoie de modernizari, reparatii capitale si dotari cu grupuri energetice noi. Acestea implica costuri foarte mari pe care Romania nu si le poate permite. Ofertele de privatizare au venit atat din Europa cat si din SUA. Prin privatizare se asigura functionarea celor trei societati inca 30-40 de ani atat cat mai avem resursa de carbune necesara. Romania si-a asumat termene foarte stricte pentru a fi in pas cu normele europene prin realizarea unor investitii de mediu. Aceste termene au scadente pana anul viitor, in 2010 sau 2016.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri