SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:27:24
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 241 - Mai 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. 22.05.2007 - Primul Simpozion de SCADA si Telecontrol organizat de IDS Gmbh Ettlingen, Germania si SAIP(Sisteme de Automatizare si Inginerie pentru retele de Infrastrucura Industriale si Publice) SRL Tg. Mures la Bucuresti. Detalii la e-mail: brandusa.negru@saip.ro. Acelasi Simpozion va avea loc pe 24.05.2007 la Tg. Mures.

  2. 25.05.2007 - A III-a editie a conferintei „Ziua Solutiilor de Electroalimentare 2007”, organizata de UNITECH Electronics la Hotel Caro, din Bucuresti. Detalii la: www.unitech.ro.

  3. 29.05-2.06.2007 - Salonul International „ECOINVENT” 2007, destinat promovarii inventiilor privind protectia mediului care va avea loc in Sala Pasilor Pierduti-Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi. Detalii la: www.inventica.tuiasi.ro; e-mail: inventica@inventica.org.ro.

  4. 31.05.2007 - Conferinta „Finantarea investitiilor in energie” la hotel Marriot. Detalii la: www.itsevents.ro, www.energyconference.ro, e-mail maria@itsevents.ro.

  5. 4.06.2007 - Intre orele 14:00-17:00 la Facultatea de Instalatii-UTCB, din B-dul. Pache Protopopescu nr. 66, un autobuz al firmei Phoenix Contact dotat cu aparatura si echipamente pentru protectie la supratensiuni, supracurenti si tensiuni tranzitorii va oferi informatii privind aceste aparate de ultima ora. Membri SIEAR care au posibilitatea, sunt invitati sa participe.

  6. Tehnologie aplicata in cercetare, mediu, energii neconventionale, echipamente frigorifice, termice, climatizare, ventilatie, consultantala: www.tehnotrend.eu.

  7. Informatii Educatie/Invatamant

  - Utilizarea noilor tehnologii in educatie, studii si cercetari, instruire asistata de calculator, elearning, software educational. Detalii la www.elearning.ro.
  - Teoria educatiei la distanta, resurse pentru practicieni, evenimente elearning in Romania, linkuri. Detalii la www.elearning-forum.ro.
  - Facultati cu cursuri la zi si la distanta, cursuri ECDL, CISCO, Microsoft. Detalii la www.credis.ro.
  - Anunturi despre ofertele de cursuri online din Romania. www.cursuri-online.ro.

  8. Începand cu data de 30 aprilie 2007, în conformitate cu HG 448/19.05.2005 si în calitate de membri ai asociatiei ECOTIC, Genesys trece la aplicarea timbrului verde pentru produsele cuprinse în lista de echipamente electrice si electronice (EEE).
  Valoarea timbrului verde a fost fixata la 7 RON +TVA/bucata pentru toate echipamentele eligibile si va fi evidentiata separat în facturile emise. Puteti descarca urmatoarele documente de pe site-ul GENESYS SYSTEMS:

  - Lista de echipamente electrice ºi electronice (EEE);
  - Licenþa de operare ECOTIC;
  - Decizie ECOTIC

  9. A aparut Buletin electronic CNR-CME nr. 1/2007. Detalii la: www.cnr-cme.ro

  2. Actiuni

  893. 15-16.05.2007 - SME-2007 Cluj-Napoca. Conferinta "Stiinta Moderna si Energia", Editia a XXVI-a, organizata de: AIIR-Filiala Transilvania, UTCN, COMOTI, ICSI Ramnicu Valcea, COGEN Romania, ICECON, ARCE Locul de desfasurare, Hotel „Belvedere”. Din partea SIEAR au participat: Prof. dr. ing. Ioan Borza - Presedinte SIEAR, Filiala Timisoara si Conf. dr. ing. Antoniu Domsa - Presedinte SIEAR - Filiala Cluj-Napoca.

  3. Cunoasterea este puterea

  CUM IMI APAR CASA DE HOTI - Daniela Ivan

  Vreti sa va protejati apartamentul de hoti, de inundatii, de incendii sau de scurgerile de gaze? Montarea unui sistem de securitate integrat într-un apartament cu doua camere costa între 500 si 1.000 de euro.
  Paza buna trece primejdia rea. Pentru a aplica acest vechi proverb romanesc trebuie sa afli ce echipamente recomanda specialistii sa ne montam în locuinta. Daca este vorba despre un apartament la bloc, atunci este suficient un sistem de alarma antiefractie. "Costul unui astfel de sistem variaza între 150 si 500 de euro", spune Silviu Clep, presedintele Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (ARTS).
  Exista si echipamente mai sofisticate care va pot proteja nu numai de hoti, dar si de incendii, inundatii, scurgeri de gaze. "Sistemul de securitate se compune dintr-o centrala, un senzor de inundatii care se monteaza în baie, un senzor de fum si un altul de gaze care se pune în bucatarie, detectoare de prezenta si de miscare montate în fiecare camera", spune Dragos Savulescu, director la firma UTI Grup. El a mai precizat ca acest sistem costa 1.000 de euro, cu montaj cu tot. În plus, aceasta aparatura permite controlul tuturor aparatelor electrice si electronice din casa de pe o singura telecomanda. "Puteti sa porniti din pat filtrul de cafea cu 15 minute înainte sa va dati jos din pat", precizeaza Savulescu. Un alt avantaj este ca, daca aveti o inundatie, vanele montate va închid apa imediat. Mai mult chiar, primiti si un mesaj pe telefonul mobil ca aveti o defectiune la baie sau la bucatarie.
  CASA MONITORIZATA. Daca locuiti la casa, costul securitatii este mult mai ridicat. Va puteti monta camere de supraveghere video nu numai în casa, dar si în exterior, pentru a putea înregistra orice activitate care se desfasoara în curte, chiar si în vecinatatile acesteia. În plus, puteti sa va reglati temperatura sau stinge lumina de la distanta, prin intermediul Internetului.
  Mai nou, CASA INTELIGENTA, este gandita chiar din faza de proiectare. "Avantajul este ca, daca stim de la început ce vrem, reducem cu mult costurile", precizeaza presedintele ARTS. Preturile pleaca de la 10.000 de euro si pot ajunge chiar si la 20.000 de euro, în functie de cerintele clientului.
  Piata. Teama romanilor de hoti, dar si explozia constructiilor au urcat piata sistemelor de securitate la aproximativ 500 de milioane de euro, în crestere cu 30% fata de 2005, a declarat Silviu Clep. Produsele din sectorul securitatii lansate în prezent pe piata din Romania sunt 90% din import si doar 10% provin din productia interna. "Chiar daca avem putini producatori de sisteme de securitate pentru cladiri rezidentiale, birouri si centre comerciale, totusi, piata este într-o continua crestere. În ceea ce privesc importurile, acestea provin, în special, din trei zone mari. Din Europa se remarca tari precum Germania, Marea Britanie si Italia, din America de Nord, Canada, Statele Unite, iar din Asia, cele mai multe importuri de echipamente si tehnici de securitate vin din Coreea, China si Taiwan", a declarat Clep.
  N.B. - Acest articol are la baza Conferinta de presa a ARTS tinuta la Centrul de Presa al Complexului Expozitional ROMEXPO in data de 9.05.2007.

  4. Din alte surse

  - Presedintele AVAS Theodor Athanasiu a declarat ca singura solutie pentru ca cele trei societati energetice de la Rovinari, Turceni si Craiova sa ramana in functiune este privatizarea. Deoarece in prezent cele trei complexuri produc multa poluare, acestea au nevoie de modernizari, reparari capitale si dotari cu grupuri energetice noi. Acestea implica costuri foarte mari pe care Romania nu si le poate permite.

  - Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar putea fi preluata de investitori romani, existand astfel de solicitari din partea patronatelor, a anuntat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, pentru Money Chanel-Grupul Rompetrol va investi 60 de milioane de euro pentru construirea unui depozit de produse petroliere in sudul Frantei in localitatea Port la Nouvelle, care va fi finalizat cel mai probabil in 2011-2012, a declarat directorul general al Dyneff, Catalin Dumitru.

  - "Derularea cat mai rapida a lichidarii voluntare la Tractorul Brasov este impusa de necesitatea ca acele doua fluxuri viabile sa fie repuse in circuitul economic si comercial, activitatea de productie sa fie repornita si fostii salariati sa fie reangajati", au declarat vineri reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania (CIT) Cluj, societatea care a fost desemnata de AVAS, prin licitatie, in vederea demararii procedurii de lichidare voluntara a marii uzine brasovene.

  - La capitolul confort, revista Forbes a intocmit un top al celor mai scumpe camere de hotel din lume. Incredibil, dar cea mai scumpa camera de hotel din lume depaseste suma de 30.000 de dolari pe noapte! Apartamentul, de la etajul al saptelea al Hotelului Martinez, din Cannes, Franta, costa 37.200 de dolari pe noapte. La acesti bani clientul beneficiaza de patru dormitoare, o terasa imensa, Jacuzzi si o panorama de exceptie la Mediterana. Pe locul al doilea se afla "apartamentul regal" de la Hotel President Wilson, de la Geneva. Pentru 35.000 de dolari pe noapte, clientului i se ofera un apartament la care poate ajunge cu un lift privat, si toate usile si ferestrele camerelor sunt din materiale antiglont. De asemenea, apartamentul are vedere panoramica la Lacul Geneva. In Atena exista "The Royal Villa" din statiunea Lagonissi, care poate fi rezervata pentru "doar" 34.088 de dolari pe noapte. Vila are trei dormitoare, piscina de interior, piscina incalzita in exterior, o bucatarie complet echipata si camere uriase. Apartamentul prezidential de la Hotel Cala di Volpe este "mai ieftin", putand fi ocupat pentru suma de 27.277 de dolari pe noapte. Hotelul se afla in Cost Smeralda, Italia. Apartamentul, care este duplex, are trei dormitoare, trei bai, o piscina exterioara cu apa sarata, solar si alte facilitati de lux. Culmea, cel mai "ieftin" apartament din primele zece ale topului celor mai scumpe camere de hotel este cel din Hotelul Burj Al Arab, unde portiuni din hol sunt placate cu aur de 24 de carate. Apartamentul Regal, la care se ajunge cu un lift privat, are un pat urias rotativ, un cinematograf privat, precum si jacuzzi, si poate fi inchiriat pentru "modesta suma" de 10.900 de dolari.

  - Rusia a obtinut acordul Turkmenistanului si Kazahstanului pentru a construi o noua conducta de gaz natural din nordul Marii Caspice, cu ocazia summitului liderilor din Asia Centrala, organizat la Turkmenbasi.

  - Pretul energiei electrice ar putea inregistra usoare cresteri, in cazul in care seceta va persista asa cum prezic meteorologii.

  - Strategia MEF vede o Romanie independenta energetic.

  - Soferii pot cistiga 150 de euro lunar daca accepta reclame autocolante pe masina. Sa primesti bani ca sa porti reclame pe masina este un concept nou in Romania, numit 'carvertising'. El a fost preluat din vestul Europei in octombrie anul trecut de societatea Autopres din Cluj.

  - Complexurile energetice vor fi privatizate pana la sfarsitul anului 2008, investitorii privati fiind obligati sa asigure continuarea activitatii, cu respectarea normelor de mediu, se arata in proiectul de strategie energetica elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor.

  - Ministrul mediului, Attila Korodi, a anuntat ca Administratia Fondului pentru Mediu poate finanta proiecte de implementare a energiei regenerabile in proportie de pana la 60% din valoarea totala a investitiei.

  - Energia electrica pentru populatie se va scumpi cu cel mult 2% de la 1 iulie daca vara va fi secetoasa, a declarat Nicolae Opris, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

  - Al cincilea producator de masini la nivel mondial, DaimlerChrysler, a anuntat oficial ca a acceptat oferta de preluare facuta de fondul de investitii Cerberus Capital Management: 7,4 miliarde de dolari pentru 80,1% din grupul Chrysler.

  - Cercetatorii de la compania americana Xerox au dezvoltat o noua tehnologie ce permite modificarea culorilor dintr-un document prin comenzi vocale.

  - IBM a lansat cel mai rapid supercomputer din lume, Blue Gene, care foloseste 131.000 de procesoare si poate efectua 280 de trilioane de operatii pe secunda, se arata intr-un comunicat al companiei.

  - Noul pod peste Dunare este lasat pe seama Consiliilor Judetene din Braila, Galati si Tulcea si este considerat un proiect de anvergura pentru dezvoltarea regiunii. Sursele de finantare, nu pot fi atrase decat cel devreme in anul 2008.

  - MIC & Associates, singura firma de pe Wall Street specializata in Romania, a organizat, la Bucuresti, conferinta 'Atingerea succesului pe Wall Street', care a avut ca tema listarea companiilor romanesti la bursa de valori din Statele Unite (Nasdaq si American Stock Exchange).

  - Bill Gates a anuntat la conferinta Windows Hardware Engineering care li se adreseaza dezvoltatorilor, ca s-au vandut 40 de milioane de copii ale sistemului Windows Vista in primele 100 de zile de la lansare - mai mult decat au reusit toti competitorii sai la un loc.

  - Dupa ce Grupul Cerberus a achizitionat Chrysler printr-o actiune de cumparare care a facut inconjurul lumii intregi saptamana trecuta, viitorul suna bine pentru marca americana. Astfel, injectiile de capital pe care noii investitori le vor face in capacitatile de productie si in infrastructura Chrysler vor determina aparitia a nu mai putin de 20 de modele pana la finalul anului viitor.

  - BMW va comercializa 1.6 milioane de masini in 2010.

  - Tinerii romani au fost cap de afis la concursul „Informatrix 2007”. Sistemul de ingrijire a animalului cand nu esti acasa, masina care „nu primeste” soferul beat, detectorul de substante explozibile, aplicatii pentru transportul in comun. 150 de elevi din 20 de tari au participat in holul Facultatii de Drept din Capitala cu inventii care de care mai inedite. Romanii sunt cap de afis la „Infomatrix 2007”, a cincea editie a concursului international de proiecte IT realizate de elevi si studenti.

  - Sistem pentru ingrijirea virtuala a animalelor. Inventia este realizata de Cosmin Dinu si Daniel Rizea, elevi in clasa a XII-a la Colegiul National Mihai Viteazul din Capitala. „M-am gandit sa fac ceva care sa ma ajute sa am grija de papagalul meu, Mitica, atunci cand nu sunt acasa. Am muncit trei luni la proiect, iar partea de soft am terminat-o acum trei seri”, spune Cosmin, „creierul” inventiei. Dispozitivul este eficient pentru cei care lipsesc de acasa mai mult timp si nu au unde sa-si lase pasarile de colivie. Aparatul este conectat la colivie si la un computer legat la Internet. Are ca accesoriu un webcam, prin care se poate vedea fiecare miscare a papagalului. Aparatul furnizeaza animalului mancare si apa, pe tot parcursul lipsei stapanului. Acesta il poate supraveghea de pe orice calculator, oriunde s-ar afla in lume.

  - Mecanism de alerta in caz de seism. Este un proiect realizat de Adrian Ghita, Cristina Bat si Tiberiu Vrabie, studenti in anul I la Facultatea de Matematica si Informatica – Universitatea de Vest Timisoara. Inovatia este realizata din materiale reciclabile si foarte ieftine. „O bila de rulment, o agrafa de birou si un computer sunt suficiente pentru a alerta un oras intreg cu 30 de secunde inainte de declansarea cutremurului”, sustin inventatorii.
  Acest sistem devine, astfel, cel mai ieftin dispozitiv de alerta in caz de seism, pretul fiind cel care il diferentiaza de sistemele existente. „In Romania, in prezent, exista un dispozitiv care alerteaza numai anumite institutii sau persoane, iar cei interesati il pot cumpara cu sute de euro”, a declarat Adrian Ghita.

  - Detector de bombe. Si tinerii din alta tara prezinta in cadrul expozitiei inventii utile. Amanah Ramadiah (16 ani) din Indonezia a venit cu un dispozitiv care poate detecta bombele aflate intr-o cladire pornind de la semnalarea unor substante toxice specifice continutului bombelor. In momentul detectarii, culoarea LED-urilor aflate pe dispozitiv se schimba, semnalizand pericolul. „Sper ca proiectul meu sa fie folosit cu succes in lupta impotriva teroristilor si sa salveze multe vieti”, a declarat Amanah.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri