MATRIX-ROM Bucuresti - Editura si Casa Software - www.matrixrom.ro!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:53:30
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 245 - Iunie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  IMPORTANT!

  Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”. Actiunile mai importante la care participa SIEAR si in care sunt necesare articole sunt:

  12-15.09.2007 - Simpozion SIEAR in cadrul Evenimentului “International Electric & Automation Show (IEAS) 2007-Editia a 3-a” de la Palatul Parlamentului. Organizator: DK-EXPO. Detalii la Tel. +40 210-3272452, Fax. +40 210-3272454 si la www.ieas.ro, www.dk-expo.ro, office@dk-expo.ro.

  17-20.10.2007 - A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii. A 42-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari - Sinaia 2007. Organizatori: AIIR, SIEAR, ACESA, UTCB-FI, MTCT, SORPINC, SOROPA, AGFR, GIT, ARTECNO.

  26-27.11.2007 - Simpozion SIEAR - Catedra Electrotehnica (Facultatea de Instalatii - UTCB) in cadrul celei de A XIV-a Conferinta a Facultatii de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu tema: "Eficienta, confort, conservarea energiei si protectia mediului. Termodinamica si transferul de caldura. Instalatii termo-hidraulice, de protectie a mediului si de protectie impotriva incendiilor. Electrotehnica, iluminat, instalatii electrice si automatizari". Organizatori: UTCB Facultatea de Instalatii, AIIR, SIEAR, CNRI, SORPINC, AGFR, SOROPA.

  Articolele pentru cele doua Simpozioane, pentru Conferinta de la Sinaia si pentru cele doua reviste se trimit prin e-mail la adresa: cionescu@instal.utcb.ro.

  1. Anunturi

  1.1. Simpozioanele IEAS. Simpozioanele IEAS, la a III-a editie - Palatul Parlamentului, din anul 2007 sunt organizate pe doua sectiuni: Sectiunea Tehnica in zilele de 12 si 13.09.2007 si Sectiunea Financiara in 14.09.2007. Sectiunea Tehnica a Simpozioanelor va fi sustinuta de:

  – Asociatia pentru Politici Energetice din Romania (APER);
  - Societatea de Instalatii Electrice si Automatizari din Romania (SIEAR);
  - Asociatia Patronala Energia (APEN);
  - Federatia Patronala Energia (FPEN);
  - Comitetul National Roman pentru Conferinta Mondiala a Energiei (CNR-CME).

  1.2. Campania de inscriere in singurul Ghid de specialitate pentru piata de Echipamente Electrice si Automatizari, este in plina desfasurare. Ghidul EL&A va deveni un instrument de lucru pentru cei care sunt interesati sa cumpere produsele Dvs. Daca doriti sa fiti prezenti alaturi de cele mai importante firme din piata si sa va faceti cunoscuta oferta catre cei mai mari consumatori de echipamente electrice si automatizari, completati formularul de inscriere. Varianta online: www.ghidelectric.ro Formular download: http://www.ghidelectric.ro/inscriere.php.
  Alte detalii la: Ovidiu Joita, DK EVENTS
  tel/fax: 021.231.27.36, 021.231.91.84, 021.231.94.39, ovidiu@dkevents.ro.

  2. Actiuni

  897. 30.05-3.06.2007 - Prima participare SIEAR la Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX.
  Va invitam sa vizitati standul SIEAR la cea de-a IV editie a Expozitiei Nationale de Constructii si Instalatii CAMEX ce va avea loc la Sala Polivalenta din Targu Mures – str. Uzinei. Din partea SIEAR participa dna. ing. Manuela Draghicescu - Director Marketing care va face si o prezentarea a SIEAR.

  3. Cunoasterea este puterea

  - Comisia Europeana va finanta proiecte care incurajeaza inovatia si calitatea in educatia tinerilor. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 30 iunie 2007. Bugetul total alocat este de 600 de mii de euro, iar contributia beneficiarilor va fi de minim 35%.

  OBIECTIVE GENERALE:

  Asigurarea sprijinului pentru acele proiecte care promoveaza adoptarea, implementarea si incurajarea abordarilor calitative si inovatoare in domeniul educatiei non-formale si al lucrului cu tinerii.

  Abordarile inovatoare se pot referi la:

  - generarea noilor abordari in cadrul general al cooperarii europene in domeniul tineretului si al prioritatilor Programului Tineret in Actiune;
  - metodologia folosita se bazeaza pe abordari noi in domeniul educatiei non formale si al sectorului de tineret.

  ACTIVITATI ELIGIBILE:

  Activitatile considerate eligibile pentru acest apel la candidaturi sunt:

  - conferinte;
  - activitati de formare;
  - seminarii;
  - activitati de informare;
  - activitati de constituire de retele.

  Aplicantii sunt incurajati sa propuna si alte activitati noi sau care vin in completarea celor enumerate mai sus.

  SOLICITANTI ELIGIBILI:

  Doar candidatii cu personalitate juridica si cu rezidenta in urmatoarele tari sunt eligibili sa aplice (aceste conditii sunt valabile si pentru organizatiile partenere):

  - state membre ale Uniunii Europene;
  - statele AELS care sunt parti la acordul SEE (Islanda, Liechtenstein si Norvegia);
  - statele candidate care beneficiaza de o strategie de preaderare, in conformitate cu principiile generale si conditiile, precum si in conformitate cu dispozitiile generale stabilite de acordurile cadru incheiate cu aceste tari in vederea participarii acestora la programele comunitare (Turcia).

  CONDITII DE FINANTARE:

  Un proiect poate fi finanatat pentru un an de activitati (12 luni) cu maximum 100.000 Euro. Grantul final care se acorda proiectelor nu poate depasi suma de 200.000 Euro.

  Date de contact:

  Dosarele de candidatura trebuie inaintate Agentiei Executive pentru Educatie Audiovizual si Cultura (EACEA).
  Dosarul trebuie trimis la adresa urmatoare:
  Education, Audiovisual and Culture Executive Agency "Youth in Action" programme - EACEA/02/07 Avenue du Bourget, 1 (BOUR, 1/001) 1140 Brussels Belgium.

  Pentru informatii suplimentare accesati site-ul: http://eacea.ec.europa.eu/youth/calls2007/action44/index_en.htm.

  4. Din alte surse

  - China a cumparat actiuni in valoare de trei miliarde de dolari in cadrul Fondului de Investitii Blackstone relateaza BBC. Guvernul chinez a achitat suma de trei miliarde de dolari pentru 10% din actiunile fondului american, afacere in urma careia ambele parti implicate au de cistigat. Aceasta miscare ii da posibilitatea fondului american Blackstone sa porneasca o adevarata campanie de preluare a unor companii chineze, iar, pe de alta parte, guvernul chinez va intra prin aceasta achizitie pe piata exploziva a investitiilor globale.

  - Compania de Drumuri Nationale a inceput procedurile de construire a unei autostrazi in apropiere de Cluj-Napoca, cu o lungime de 35 km, care va asigura legatura intre autostrada Brasov-Bors si zona in care Nokia dezvolta o fabrica de telefoane mobile, au declarat pentru Mediafax surse din companie.

  - Motorola a obtinut un brevet de inventie pentru un ecran cu cristale lichide (LCD) care contine celule solare, ceea ce va permite in curand realizarea de telefoane mobile compacte, care se incarca de la lumina zilei, a anunţat compania luni, pe pagina de internet.

  - ExonMobil, Aramco si compania petroliera numarul doi din China, Sinopec, vor infiinta doua societati mixte, cu o valoare totala de 5 miliarde de dolari, cu scopul de a extinde o rafinarie petrochimica chineza ce alimenteaza 750 de statii de benzina, relateaza Associated Press.

  - Google si-a propus sa dezvolte si mai mult motorul de cautare "Google Search". Daca pana acum cautarea se facea intai prin selectarea unei anumite categorii de cautari (site-uri web, imagini, video, stiri, carti etc.), de acum se doreste agregarea lor intr-un singur motor de cautare.

  - IBM dubleaza capacitatea de calcul in centrele sale de date si foloseste noi tehnologii pentru a evita un consum suplimentar de cinci miliarde de kilowati/ora pe an.

  - Cresterea puterii de cumparare a condus la majorarea cererilor de servicii de paza si securitate, pentru ca romanii au din ce in ce mai multi bani si din aceasta cauza a inceput sa le fie frica, potrivit jucatorilor de pe piata. Astfel, piata de paza si securitate va depasi 300 de milioane de euro in acest an, in crestere cu circa 40-50% fata de anul precedent, odata cu cresterea nivelului de trai.

  - Pentru a putea tine piept efectelor incalzirii globale, Comisia Europeana (CE) se pregateste de stramutarea oraselor si realocarea industriilor, de intarirea digurilor de protectie, intrucat expertii spun ca nivelul oceanului planetar va creste in anii urmatori. Tot pentru ca nimanui nu i-a pasat prea tare de protectia mediului in lupta pentru dezvoltare, CE se vede nevoita sa-si anuleze deciziile. Dupa ce recent a anuntat reducerea subventiilor pentru agricultura, CE pregateste un proiect prin care sa fie sprijiniti fermierii din zonele afectate de calamitatile naturale generate de efectul de sera.

  - Preocupata de gasirea celor mai bune solutii pentru indeplinirea cerintelor comunitare privind protectia mediului, prin generarea de bio-diesel, in paralel cu productia de benzine si motorine, o companie poloneza doreste sa valorifice potentialul de rafinare al Romaniei, estimat la 30 de milioane euro lunar, conform declaratiilor oficialilor Ambasadei Poloniei la Bucuresti.

  - Academia Oracle va instrui 500 de profesori de informatica romani, timp de o saptamana, in urma unui parteneriat incheiat intre Oracle Romania si Ministerul Educatiei (MECT) care prevede includerea in programa nationala de informatica ore despre tehnologiile de ultima generatie.

  - Iosif Constantin Dragan cel mai bogat roman va continua sa investeasca in Romania in energii alternative (eoliana, solara si biodiesel) si proiecte imobiliare. Va continua bussines-ul cu GPL si il va dezvolta.

  - Compania Petrom a inceput cel mai mare proiect de ecologizare a unei zone contaminate din Romania - un teren cu o suprafata de 20 ha din zona Straulesti. Vor fi decopertati 100.000 mc de pamant si purificata apa freatica (3.000.000 mc). Pe aceasta suprafata va fi amplasat Petrom City-noua cladire care va fi ridicata de Alpine Bucuresti. Cladirea va avea o suprafata de 46.000 mp si de 30.000 mp in subteran si va fi gata la sfarsitul anului 2009. Costul este evalut la 80 milioane de euro. Aici vor fi mutate „headquarters-urile” Petrom.

  - Situatia economiei globale este mai buna decat in ultimii ani, pe fondul avansului rapid al Chinei si al relansarii economiilor Europei si Japoniei, care contrabalanseaza incetinirea inregistrata in SUA, potrivit Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citata de Reuters.

  - "Transporturile ar putea primi aproximativ 350 milioane lei din Fondul National de Dezvoltare, cea mai mare parte a banilor urmand sa fie utilizata pentru segmentul de autostrada Bucuresti-Ploiesti", a anuntat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

  - "Pasajul de la aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa), destinat fluidizarii circulatiei, va costa circa zece milioane de euro si va fi realizat, cel mai probabil, de firma portugheza Lena, care deruleaza deja lucrari in zona, la extinderea DN 1", a declarat ieri ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

  - "Se mareste capitala, a anuntat ieri viceprimarul Razvan Murgeanu. Zona metropolitana a Bucurestiului va fi marginita la nord de localitatea Snagov si la sud de localitatea Comana, a precizat el. 'Proiectul privind zona metropolitana a fost finalizat si cuprinde zona Snagov, catre nordul capitalei si pana in sud la comuna Comana, unde padurea se intinde pe circa 6.000 de hectare. Aceasta zona inca nu a fost exploatata, insa reprezinta o zona foarte interesanta pentru investitii imobiliare', a declarat viceprimarul la Viena. Arhitectii orasului au si alte proiecte. Daca ideile lor vor fi puse in practica, masinile s-ar imputina, iar mersul pe jos sau cu bicicleta ar deveni obisnuinta. Arhitectii vor sa modifice zona Podului Izvor. Ei vor sa construiasca un pasaj pietonal peste Dambovita, un mall cultural si o piata culturala. Un alt proiect propune transformarea completa a pietei de la Ateneu. Fara masini, doar cu piste pentru biciclisti.

  - Un malaiezian a inventat vesta antiglont din fibra de nuc de cocos si fibra de sticla. Aceasta este ultima inventie a profesorului malaiezian. Inventatorul vestei spune ca vesta antiglont confectionata din fibra de nuca de cocos respecta toate standardele internationale in domeniu. Accesoriul militar cantareste doar 3 kilograme, de trei ori mai usoara decat cea clasica, confectionata din kevlar, si costa doar 440 de euro, in timp ce vestele clasice ajung pana la 3.500 de euro.

  - Prima masina nepoluanta a ajuns in Romania. Romanii isi pot cumpara, de vineri, masini nepoluante. Acestea folosesc bioetanol, un carburant ecologic obtinut din plante. Problema este, insa, ca in Romania nu se gaseste acest carburant. Pana cand bioetanolul se va gasi pe piata, noile masini vor merge tot cu benzina.

  - Microsoft pune capat navigarii incognito pe Internet. Microsoft a venit cu o inovatie extraordinara, dezvoltand un software care iti poate ghici numele, varsta, genul si poate chiar zona unde te afli, prin analizarea istoriei site-urilor pe care le-ai accesat de-a lungul timpului, conform www.microsoft.com.

  - Google lanseaza un serviciu de traducere a informatiilor cautate. "Grupul Google a lansat un nou serviciu ce permite utilizatorilor sa caute informatii in peste 12 limbi, informatia gasita fiind apoi tradusa in limba aleasa de utilizator", relateaza AFP.

  - Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a respins documentele depuse de doi ofertanti pentru privatizarea Electroputere, astfel ca va continua negocierile cu cele trei firme ramase, A5 Invest SRL Caransebes, Grup Feroviar Roman SA si Al Arrab Contracting Company Limited Arabia Saudita. 'Comisia de negociere a hotarat eliminarea deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile legale si cele din Dosarul de prezentare achizitionat', se arata intr-un comunicat al institutiei. Pana la sfarsitul lunii mai, comisia de privatizare a companiei va desfasura negocieri in paralel cu cei trei ofertanti, pentru imbunatatirea ofertelor financiare si tehnice depuse, urmand ca ofertele finale sa fie prezentate in jurul datei de 5 iunie.

  - Microsoft face cea mai mare achizitie din istorie. Continuand consolidarea din domeniul industriei de publicitate online, Microsoft a anuntat ca va cumpara compania Quantive pentru aproximativ sase miliarde de dolari - cea mai mare achizitie a sa din istorie (Chip).

  - "Nokia va incepe, pana la sfarsitul anului 2008, productia de telefoane mobile la fabrica din parcul industrial Tetarom III din judetul Cluj", a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa intalnirea cu oficialii companiei finlandeze.

  - Comoara de 500 mil. USD pe fundul Atlanticului. Exploratorii americani au descoperit, in adancul Oceanului Atlantic, cea mai impresionanta comoara din istorie. Este vorba despre monede de aur si argint, ce valoreaza mai bine de 500 de milioane de dolari.

  - Tesla Motors, autorii 'revolutiei' numite Tesla Roadster – primul supercar electric din lume construit in serie - au decis sa isi dezvolte inovatia, oferindu-le constructorilor interesati tehnologia aplicabila la modele de productie.

  - "Renault a primit 3.000 de comenzi pentru Logan in India si a vandut 1.500 de masini din momentul lansarii, in aprilie, iar scopul pe termen mediu este cresterea numarului de dealeri de la 27 in prezent, la 100", conform cotidianului indian The Calcutta Telegraph.

  - Orasul senzitiv. Oamenii de stiinta de la Harvard si de la compania BBN Technologies lucreaza la un proiect care va acoperi orasul Cambridge din Massachusetts, SUA, cu noduri wireless dotate cu senzori, montate in varful stalpilor de telegraf, ce vor permite cercetatorilor sa observe locurile si orele la care poluarea aerului afecteaza localitatea. Cercetatorii pot totodata sa prevada timpul probabil cu mai multa precizie si sa testeze noile tehnologii fara fir Wi-Fi cu mai multa precizie.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri