MATRIX-ROM Bucuresti - Editura si Casa Software - www.matrixrom.ro!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:28:03
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 253 - Iunie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  IMPORTANT!

  10-14.09.2007
  - Curs de pregatire pentru „Verificatori de proiecte si experti tehnici in instalatii”.
  Cursurile sunt organizate de SIEAR in colaborare cu AIIR pentru urmatoarele domenii:

  - Instalatii sanitare (Is);
  - Instalatii gaze petroliere si lichefiate (Ig);
  - Instalatii de incalzire centrala (Ii);
  - Instalatii de ventilare si climatizare (Iv);
  - Instalatii electrice (Ie).

  Cursurile se desfasoara pe parcursul a 5 zile cate 6 ore/zi.
  Cursantii primesc in functie de domeniul solicitat brosurile cu criteriile de performanta pentru instalatiile: Is, Ig, Ii, Iv respectiv Ie. In afara de acestea, toti cursantii primesc urmatoarele:
  - Regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor;
  - Brosura „Atestarea verificatorilor de proiecte si expertilor pentru instalatii”;
  - Extras din legislatia referitoare la verificatorii de proiecte si expertii tehnici.

  Director curs: conf. dr. ing. Nicolae Ivan
  tel.: 021-2524280/135; 0721/932632 n_ivan@instal.utcb.ro.
  Alte informatii si inscrieri la

  Secretar curs: teh. Cornelia Popovici
  tel.: 021-2524280/136; 0723/384534
  Inscrierile se fac pana la 31.08.2007. Membrii AIIR si SIEAR beneficiaza de o reducere a costului cursurilor de pana la 20%.

  1. Anunturi

  1. Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”.
  Actiunile mai importante la care participa SIEAR si in care sunt necesare articole sunt:

  12-15.09.2007 - Simpozion SIEAR in cadrul Evenimentului “International Electric & Automation Show (IEAS) 2007 - Editia a 3-a” de la Palatul Parlamentului.
  Organizator: DK-EXPO. Detalii la Tel. +40 210-3272452, Fax. +40 210-3272454 si la www.ieas.ro, www.dk-expo.ro, office@dk-expo.ro.

  17-20.10.2007 - A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii. A 42-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari - Sinaia 2007. organizatori: AIIR, SIEAR, ACESA, UTCB-FI, MTCT, SORPINC, SOROPA, AGFR, GIT, ARTECNO.

  26-27.11.2007 - Simpozion SIEAR - Catedra Electrotehnica (Facultatea de Instalatii - UTCB) in cadrul celei de A XIV-a Conferinta a Facultatii de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu tema: "Eficienta, confort, conservarea energiei si protectia mediului. Termodinamica si transferul de caldura. Instalatii termo-hidraulice, de protectie a mediului si de protectie impotriva incendiilor. Electrotehnica, iluminat, instalatii electrice si automatizari".
  Organizatori: UTCB-Facultatea de Instalatii, AIIR, SIEAR, CNRI, SORPINC, AGFR, SOROPA.
  Articolele pentru cele doua Simpozioane, pentru Conferinta de la Sinaia si pentru cele doua reviste se trimit prin e-mail la adresa: cionescu@instal.utcb.ro. Termen: 31.07.2007.

  2. Actiuni

  904. 28.06.2007 - Intalnire avand ca subiect probleme economice ale SIEAR. Au participat: ec. Margareta Diaconescu - Director Economic, conf. dr. ing. Nicolae Ivan - Trezorier si prof. dr. ing. Constantin Ionescu – Presedinte.
  S-au discutat: situatia cotizatiilor; incasarile din 2% pe anul 2005 (2.393.600 ROL); probleme de gestiune, transfer, banca.

  3. Cunoasterea este puterea

  Mesagerul Energetic nr. 68/2007

  - Declaratia CME pe 2007: Industria energetica isi prezinta planul de abordare a problemelor privind modificarea climatului.
  - Schimbarile climatice si raspunsul Uniunii Europene.
  - Comisia Europeana adopta Carta Verde privind utilizarea instrumentelor bazate pe piata pentru mediu si energie.
  - Uniunea Europeana doreste sa incheie un nou acord bilateral pentru energie cu Rusia.
  - Economisire cu 20% pana in 2020: Comisia Europeana prezinta Planul de actiune pentru eficienta energetica.
  - Conferinta Internationala “Managementul deseurilor si tehnologiile energiei verzi 2007“ 19 aprilie 2007.
  - Al 20-lea Congres Mondial al Energiei, Roma, 2007. Programul pentru tineret.
  - Conferinta cu tema: “Piata de energie electrica“ 26 aprilie 2007, CCIB, Sala George Assan.
  - Forumul Regional al Energiei – FOREN 2008.
  - Conferinta cu tema: “Sisteme energetice interconectate“ 28 iunie 2007, CCIB, Sala George Assan.

  Instalatorul nr. 5/2007

  - Cladiri inteligente – Eficienta energetica.
  - Proiect-Regulament de functionare a Comisiei Auditorilor Energetici a Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania.

  4. Din alte surse

  - Principalul concurent al YouTube pe piata din Germania este serviciul MyVideo.de, operat de firma MyVideo Broadband SRL din Bucuresti si detinut in proportie de 30% de concernul german media Pro7-Sat1, potrivit publicatiei electronice Digital Arts. Germania este serviciul MyVideo.de, operat de firma MyVideo Broadband SRL din Bucuresti si detinut in proportie de 30% de concernul german media Pro7-Sat1, potrivit publicatiei electronice Digital Arts. MyVideo.de se afla pe locul opt in topul celor mai populare site-uri din din Germania, la mica distanta de YouTube, potrivit serviciului de audit al traficului online IVW din Germania. MyVideo avea la sfarsitul anului trecut o medie de 2,4 milioane de vizitatori unici pe luna, conform statisticilor Nielsen Netratings. In noiembrie 2006, arhiva site-ului MyVideo continea 250.000 de clipuri video. Intre 2.000 si 4.000 de clipuri noi sunt adaugate zilnic. Grupul media Pro7-Sat1 a cumparat, in septembrie 2006, o participatie de 30% in cadrul companiei MyVideo. Conform intelegerii semnate cu firma romaneasca, grupul media german are prioritate la o eventuala achizitionare a intregii companii. YouTube a lansat marti variante ale site-ului sau in mai multe limbi europene, printre care franceza si spaniola, dar nu si germana. "Ne-ar placea sa fim prezenti direct in Gemania, dar YouTube nu este deocamdata pregatit pentru Germania din punctul de vedere al produsului si al parteneriatelor locale", a declarat saptamana trecuta managerul operatiunilor internationale ale YouTube, Sakina Arsiwala.

  - Nokia a inaugurat, la 21.06.2007 la Cluj-Napoca, sediul unde isi va desfasura activitatea Nokia Enterprise Solutions Romania, una din unitatile globale de cercetare si dezvoltare ale producatorului finlandez de echipamente de telecomunicatii mobile. 'Acesta este un moment prielnic pentru inaugurarea centrului din Cluj-Napoca. Ne aflam intr-o perioada de crestere continua a performantei, datorita fluxului din ce in ce mai mare de clienti noi', a declarat David Bechtel, directorul Dezvoltare Produse al Nokia Enterprise Solutions in Romania. Compania este prezenta la Cluj-Napoca din februarie 2006, dupa ce Nokia a finalizat achizitia companiei de origine americana Intellisync cu operatiuni la nivel international, inclusiv pe piata locala. In prezent, centrul Nokia de la Cluj-Napoca are circa 110 angajati, numarul acestora urmand sa creasca in viitor, potrivit reprezentantilor companiei.

  - Germania renunta la YouTube pentru un site realizat de romani. Desi va lansa mai multe versiuni locale ale serviciului YouTube, majoritatea europene, Google a ocolit Germania, tara unde un portal administrat de o firma romaneasca 'face legea' pe piata de video sharing. Cei doi fondatori ai serviciului YouTube, Chad Hurley si Steve Chen, au anuntat marti, in cadrul unei conferinte care a avut loc la Paris, ca serviciul YouTube va fi disponibil intr-o versiune locala pentru utilizatorii din Brazilia, Japonia, Statele Unite, Franta, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Spania. In cadrul aceluiasi eveniment cei doi au declarat ca acest lucru face parte din noua strategie de promovare a serviciului, strategie care pune un mare accent pe 'acces', incercand sa ofere utilizatorului o interfata mai atractiva. Pe langa oferirea unui portal specific Polonia, Olanda, Spania. In cadrul aceluiasi eveniment cei doi au declarat ca acest lucru face parte din noua strategie de promovare a serviciului, strategie care pune un mare accent pe 'acces', incercand sa ofere utilizatorului o interfata mai atractiva. Pe langa oferirea unui portal specific pentru cele zece natiuni mentionate mai sus, oficialii YouTube intentioneaza sa faca site-ul accesibil si de pe telefonul mobil sau televizorul de acasa. 'Trebuie sa aducem YouTube pe orice tip de ecran, inclusiv pe mobil si pe televizor. In momentul de fata accesul este redus doar la browser-ul PC', a spus Hurley. Dintre toate limbile 'de circulatie europeana' lipseste germana, cei doi intreprinzatori mentionand ca aici trebuie mai intai sa realizeze un studiu de piata ceva mai solid, deoarece nemtii au ales sa foloseasca site-ul www.myvideo.de. Portalul in cauza, integral in limba germana, a fost creat si este intretinut de firma romaneasca MyVideo Broadband S. R.L. cu sediul la Bucuresti. Anca-Alina Seghedi, CEO la MyVideo, spune ca in Germania este foarte important sa intelegi cum functioneaza mintea utilizatorului, inainte de a oferi un serviciu in limba germana. 'Majoritatea germanilor cunosc engleza, deci limba nu mai este un impediment', a spus Seghedi. Ea crede ca un punct important in alegerea unui serviciu de video sharing sunt functiile pe care le integreaza respectivul portal. Inca de la lansare, in primavara lui 2006, myvideo.de a incercat sa ofere utilizatorilor ceva mai mult decat celelalte servicii similare internationale. Adaptandu-se la cerintele continue ale utilizatorilor, detinatorii site-ului sunt mandri acum de cei 100 de milioane de oameni care zilnic vizioneaza cel putin un singur videoclip stocat la myvideo.de. Numarul de utilizatori ai acestui serviciu a crescut indeosebi dupa ce cea mai mare televiziune comerciala din Germania, Pro7-Sat1, a cumparat anul trecut o participatie de 30% din MyVideo. Ziarul Financial Times nota ca aceasta miscare a venit in urma lansarii Clipfish.de, un site al concurentei - RTL Television.

  - Grupul israelian Engel intentioneaza sa dezvolte in Romania, un proiect imobiliar in valoare de 500 de milioane de dolari, informeaza publicatia Globes Online. Proiectul consta in construirea de apartamente cu o suprafata totala de peste 50 de mii de metri patrati si a unui centru comercial de 10 mii de metri patrati, ambele localizate in Bucuresti.

  - Executia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei (19,5 km) va incepe in maximum o luna, in timp ce pentru cel de-al doilea tronson Moara Vlasiei-Ploiesti ordinul de incepere a lucrarilor va fi dat dupa depunerea garantiei, a declarat pentru NewsIn directorul Companiei de Autostrazi, Mihai Grecu.

  - Dacia va face din 2010 modele 100% romanesti Centrul de inginerie infiintat de Renault in Romania, Renault Tehnologie Roumanie, va incepe sa produca din 2010. Este vorba despre primul model auto facut exclusiv de inginerii romani pentru Dacia. 'Probabil in 2010 vom avea un automobil produs de inginerii de la noi. (AutoMarket)

  - Ford va extinde capacitatea de productie la Craiova Ford intentioneaza sa majoreze capacitatea de productie a Automobile Craiova, in cazul in care castiga licitatia organizata de stat, anunta Mediafax. (AutoMarket)

  - Liniile aeriene low-cost vor ridica, din toamna, la 32 numarul destinatiilor deservite din Romania. Toamna va aduce romanilor noi destinatii europene pentru zborurile low-cost. Dezvoltarea acestei piete in Romania, dar si concurenta in crestere determina mai multe companii aeriene sa-si multiplice oferta, concomitent cu o marire a frecventei zborurilor spre anumite rute.

  - Tariful social pentru energia electrica, inlocuit cu un ajutor social (Cronica Romana). De la 1 iulie 2007 tarifele sociale ale consumatorilor de electricitate or disparea potrivit telegrafonline.ro. In baza unui proiect de act normativ, elaborat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei si de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, ei ar putea primi, din partea statului, ajutoare financiare pentru plata energiei electrice.

  - Judetul Iasi începe sa-si schimbe destinul economic: are pentru prima data sansa sa scape de eticheta: una dintre cele mai sarace zone din tara. Estimarile reporterilor cotidianului ZIUA de Iasi arata ca, în urmatorii 5 ani, volumul investitiilor private si publice în Iasi va depasi suma de 2 miliarde Euro. Proiectul Palas - 170 milioane Euro, Proiectul Era, 7 supermarketuri. 100 milioane Euro, modernizarea Aeroportului - 200 milioane Euro, realizarea unor centre de productie si a unui cartier rezidential pe locul unde a fost SC Nicolina SA - 500 milioane Euro, construirea ansamblurilor de locuinte Green Park, Cubis, Dream Village si Copou Bellevue - 300 milioane Euro sunt numai cateva dintre marile proiecte care se vor derula în Iasi în urmatorii cinci ani. La acestea se adauga investitii de sute de milioane Euro demarate de municipalitate si de Consiliul Judetean pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, a sistemului de distributie a agentului termic, reabilitarea sistemului de distributie a apei reci de catre RAJAC, Centrul Expoziþional etc. "Daca acesti bani vor fi investiti cum trebuie, se va schimba în totalitate fata orasului", a declarat ieri Vasile Cocris, decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor.

  - Timisoara are 100 de hectare de parcuri.

  - Grupul energetic OMV - care detine compania Petrom - a platit circa un miliard de euro pentru a-si majora de la 10% la 18,6% participatia la compania ungara de petrol si gaze naturale MOL, pe care vrea sa o abordeze in legatura cu o posibila preluare, a anuntat, astazi, compania austriaca, citata de Reuters, informeaza Mediafax.

  - Carol Parc Hotel, a saptea si cea mai mica unitate de cinci stele din Capitala, reprezentand, totodata, cel mai luxos si mai scump hotel din Romania, a fost deschis in luna mai, in urma unei investitii de sase milioane de euro, scrie Mediafax.

  - Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a anutat miercuri reorganizarea companiei in trei divizii, cu scopul de a beneficia de pe urma noilor arii de extindere si pentru a-si majora eficienta. Conform noii structuri, care va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2008, compania finlandeza va fi divizata in trei unitati: Dispozitive, Servicii, Software si Piete.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri