SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:34:32
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 254 - Iunie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”.
  Actiunile mai importante la care participa SIEAR si in care sunt necesare articole sunt:

  12-15.09.2007 - Simpozion SIEAR in cadrul Evenimentului “International Electric & Automation Show (IEAS) 2007 - Editia a 3-a” de la Palatul Parlamentului.
  Organizator: DK-EXPO.
  Detalii la Tel. +40 210-3272452,
  Fax. +40 210-3272454 si la www.ieas.ro, www.dk-expo.ro, office@dk-expo.ro.

  17-20.10.2007 - A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii. A 42-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari - Sinaia 2007. Organizatori: AIIR, SIEAR, ACESA, UTCB-FI, MTCT, SORPINC, SOROPA, AGFR, GIT, ARTECNO.

  26-27.11.2007 - Simpozion SIEAR - Catedra Electrotehnica (Facultatea de Instalatii-UTCB) in cadrul celei de A XIV-a Conferinta a Facultatii de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu tema: "Eficienta, confort, conservarea energiei si protectia mediului. Termodinamica si transferul de caldura. Instalatii termo-hidraulice, de protectie a mediului si de protectie impotriva incendiilor. Electrotehnica, iluminat, instalatii electrice si automatizari". Organizatori: UTCB - Facultatea de Instalatii, AIIR, SIEAR, CNRI, SORPINC, AGFR, SOROPA.
  Articolele pentru cele doua Simpozioane, pentru Conferinta de la Sinaia si pentru cele doua reviste se trimit prin e-mail la adresa: cionescu@instal.utcb.ro.
  Termen: 31.07.2007.

  2. 10-14.09.2007 - Curs de pregatire pentru „Verificatori de proiecte si experti tehnici in instalatii”. Cursurile sunt organizate de SIEAR in colaborare cu AIIR pentru urmatoarele domenii:
  - Instalatii sanitare (Is);
  - Instalatii gaze petroliere si lichefiate (Ig);
  - Instalatii de incalzire centrala (Ii);
  - Instalatii de ventilare si climatizare (Iv);
  - Instalatii electrice (Ie).
  Cursurile se desfasoara pe parcursul a 5 zile cate 6 ore/zi. Cursantii primesc in functie de domeniul solicitat brosurile cu criteriile de performanta pentru instalatiile: Is, Ig, Ii, Iv respectiv Ie. In afara de acestea, toti cursantii primesc urmatoarele:
  - Regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor;
  - Brosura „Atestarea verificatorilor de proiecte si expertilor pentru instalatii”;
  - Extras din legislatia referitoare la verificatorii de proiecte si expertii tehnici.
  Director curs: conf. dr. ing. Nicolae Ivan
  tel.: 021-2524280/135; 0721/932632 n_ivan@instal.utcb.ro.
  Alte informatii si inscrieri la
  Secretar curs: teh. Cornelia Popovici
  tel.: 021-2524280/136; 0723/384534
  Inscrierile se fac pana la 31.08.2007. Membrii AIIR si SIEAR beneficiaza de o reducere a costului cursurilor de pana la 20%.

  3. Firma Schneider Electric Romania a donat SIEAR „Manualul instalatiilor electrice”.
  Manualul este realizat in conformitate cu standardele internationale CEI. A fost introdus in Biblioteca SIEAR, la poz. 12 (www.siear.ro/biblioteca.php).

  4. Noi standarde intrate in Biblioteca SIEAR: www.siear.ro/biblioteca.php, la poz. 13.

  2. Actiuni

  905. 13.07.2007 - Intalnire pentru discutarea stadiului de elaborare a „Ghid pentru masurarea consumurilor de energie electrica in cladiri in vederea stabilirii masurilor de crestere a performantelor energetice”. Au participat: prof.dr. ing. Serban Lazar - prodecan Facultatea de Instalatii - UTCB, Vicepresedinte SIEAR, Filiala MIT; prof. dr. ing. Ion Iordanescu - UPB; prof. dr. ing. Sorin Caluianu - Sef Catedra Electrotehnica - UTCB; Sl. dr. ing. Eleonora Darie - UTCB; Dir. Gen. ing. Cornel Chioreanu - C&I ELCA IMPEX.

  3. Cunoasterea este puterea

  CUM IMI APAR CASA DE HOTI - Daniela Ivan.

  Vreti sa va protejati apartamentul de hoti, de inundatii, de incendii sau de scurgerile de gaze ? Montarea unui sistem de securitate integrat într-un apartament cu doua camere costa între 500 si 1.000 de euro. Paza buna trece primejdia rea. Pentru a aplica acest vechi proverb romanesc trebuie sa afli ce echipamente recomanda specialistii sa ne montam în locuinta. Daca este vorba despre un apartament la bloc, atunci este suficient un sistem de alarma antiefractie. "Costul unui astfel de sistem variaza între 150 si 500 de euro", spune Silviu Clep, presedintele Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate (ARTS). Exista si echipamente mai sofisticate care va pot proteja nu numai de hoti, dar si de incendii, inundatii, scurgeri de gaze. "Sistemul de securitate se compune dintr-o centrala, un senzor de inundatii care se monteaza în baie, un senzor de fum si un altul de gaze care se pune în bucatarie, detectoare de prezenta si de miscare montate în fiecare camera", spune Dragos Savulescu, director la firma UTI Grup. El a mai precizat ca acest sistem costa 1.000 de euro, cu montaj cu tot. În plus, aceasta aparatura permite controlul tuturor aparatelor electrice si electronice din casa de pe o singura telecomanda.
  "Puteti sa porniti din pat filtrul de cafea cu 15 minute înainte sa va dati jos din pat", precizeaza Savulescu. Un alt avantaj este ca, daca aveti o inundatie, vanele montate va închid apa imediat.
  Mai mult chiar, primiti si un mesaj pe telefonul mobil ca aveti o defectiune la baie sau la bucatarie. CASA MONITORIZATA. Daca locuiti la casa, costul securitatii este mult mai ridicat. Va puteti monta camere de supraveghere video nu numai în casa, dar si în exterior, pentru a putea înregistra orice activitate care se desfasoara în curte, chiar si în vecinatatile acesteia. În plus, puteti sa va reglati temperatura sau stinge lumina de la distanta, prin intermediul Internetului. Mai nou, CASA INTELIGENTA, este gandita chiar din faza de proiectare. "Avantajul este ca, daca stim de la început ce vrem, reducem cu mult costurile", precizeaza presedintele ARTS.
  "Preturile pleaca de la 10.000 de euro si pot ajunge chiar si la 20.000 de euro, în functie de cerintele clientului. Piata. Teama romanilor de hoti, dar si explozia constructiilor au urcat piata sistemelor de securitate la aproximativ 500 de milioane de euro, în crestere cu 30% fata de 2005", a declarat Silviu Clep. Produsele din sectorul securitatii lansate în prezent pe piata din Romania sunt 90% din import si doar 10% provin din productia interna. "Chiar daca avem putini producatori de sisteme de securitate pentru cladiri rezidentiale, birouri si centre comerciale, totusi, piata este într-o continua crestere. În ceea ce privesc importurile, acestea provin, în special, din trei zone mari. Din Europa se remarca tari precum Germania, Marea Britanie si Italia, din America de Nord, Canada, Statele Unite, iar din Asia, cele mai multe importuri de echipamente si tehnici de securitate vin din Coreea, China si Taiwan", a declarat Clep.
  N.B. - Acest articol are la baza Conferinta de presa a ARTS tinuta la Centrul de Presa al Complexului Expozitional ROMEXPO in data de 9.05.2007.

  4. Din alte surse

  - „In Romania, cel mai rapid tren poate atinge 160 kilometri pe ora, intre Bucuresti si Campina, si pentru ca nu avem o cale ferata performanta putem inlocui acest dezavantaj cu un confort sporit”, ne spune Alexandru Claudiu, directorul Atelierelor CFR Grivita. Viitorul poate fi si mai spectaculos, crede Catalin Cornea, director Remar Pascani: „Pot fi dezvoltate garnituri cu servicii complete de genul restaurant, minisala de conferinte, vagon pentru copii sau chiar vagoane-cinema, cum sunt in Franta”.

  - Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat la emisiunea Pro Vest, difuzata de Pro TV, ca va negocia ca linia pentru trenul de mare viteza care se construieste intre Viena si Budapesta sa ajunga pana la Constanta. In privinta constructiei de noi autostrazi, ministrul s-a declarat adeptul concesionarii, urmand ca banii cheltuiti cu finantarea sa fie recuperati prin taxele de autostrada.

  - Pentru a avea ocazia sa cinati intr-un restaurant sub apa nu trebuie decat sa luati avionul cu destinatia Maldive Restaurantul ''Ithaa" apartine complexului Hilton Maldives Resort & Spa si este primul local submarin din lume. Aici puteti gusta preparate delicioase si, mai ales, puteti admira minunatiile pe care le ofera marea. Potrivit declaratiilor celor care au avut privilegiul de a ajunge in acest loc, experienta este cu adevarat de neuitat.
  ''Ithaa" in limba locala inseamna "Perla", iar acest restaurant poate fi numit pe buna dreptate perla localurilor din intreaga lume. Situat la cinci metri adancime in Oceanul Indian, restaurantul este inconjurat de o bariera de corali si ofera o priveliste panoramica de 270 de grade. ''Am folosit tehnologia pentru construirea acvariilor pentru a le oferi oaspetilor acest ambient marin exceptional", a declarat Carsten Schieck, directorul general al Hilton Maldives Resort & Spa. Proiectul a fost pus in aplicare de Mj Murphy, un grup de designeri olandezi, care, prin realizarea acestui restaurant-acvariu, construit din acril transparent, au facut posibila indeplinirea visului multora dintre noi de a cunoaste cateva dintre frumusetile adancului oceanului.

  - In orasul Morbach din sudul Germaniei se va monta cea mai mare centrala eoliana din lume. Inaltimea instalatiei va fi de 210 m iar productia anuala de energie va fi de 6 milioane de kW/h. Orasul Morbach este prima localitate din Germania unde aproape tot necesarul de energie electrica este acoperit din surse ecologice precum centrale eoliene, instalatii solare si biomasa.

  - Noua tehnologie OnAir va permite, in premiera, folosirea terminalelor mobile in avion, incepand din septembrie 2007. Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatica (EASA) a dat unda verde la folosirea telefoanelor mobile in avioane incepand cu septembrie 2007, informeaza Airbus. Astfel, vor fi posibile atat convorbirile, cat si trimiterea sau primirea de SMS-uri si e-mailuri in avion.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri