SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:40:59
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 255 - Iunie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  1. Anunturi

  1. Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”.
  Actiunile mai importante la care participa SIEAR si in care sunt necesare articole sunt:

  12-15.09.2007 - Simpozion SIEAR in cadrul Evenimentului “International Electric & Automation Show (IEAS) 2007 - Editia a 3-a” de la Palatul Parlamentului.
  Organizator: DK-EXPO.
  Detalii la Tel. +40 210-3272452,
  Fax. +40 210-3272454 si la www.ieas.ro, www.dk-expo.ro, office@dk-expo.ro.

  17-20.10.2007 - A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii. A 42-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari - Sinaia 2007. Organizatori: AIIR, SIEAR, ACESA, UTCB-FI, MTCT, SORPINC, SOROPA, AGFR, GIT, ARTECNO.

  26-27.11.2007 - Simpozion SIEAR - Catedra Electrotehnica (Facultatea de Instalatii-UTCB) in cadrul celei de A XIV-a Conferinta a Facultatii de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu tema: "Eficienta, confort, conservarea energiei si protectia mediului. Termodinamica si transferul de caldura. Instalatii termo-hidraulice, de protectie a mediului si de protectie impotriva incendiilor. Electrotehnica, iluminat, instalatii electrice si automatizari". Organizatori: UTCB - Facultatea de Instalatii, AIIR, SIEAR, CNRI, SORPINC, AGFR, SOROPA.
  Articolele pentru cele doua Simpozioane, pentru Conferinta de la Sinaia si pentru cele doua reviste se trimit prin e-mail la adresa: cionescu@instal.utcb.ro.
  Termen: 31.07.2007.

  2. 10-14.09.2007 - Curs de pregatire pentru „Verificatori de proiecte si experti tehnici in instalatii”. Cursurile sunt organizate de SIEAR in colaborare cu AIIR pentru urmatoarele domenii:
  - Instalatii sanitare (Is);
  - Instalatii gaze petroliere si lichefiate (Ig);
  - Instalatii de incalzire centrala (Ii);
  - Instalatii de ventilare si climatizare (Iv);
  - Instalatii electrice (Ie).
  Cursurile se desfasoara pe parcursul a 5 zile cate 6 ore/zi. Cursantii primesc in functie de domeniul solicitat brosurile cu criteriile de performanta pentru instalatiile: Is, Ig, Ii, Iv respectiv Ie. In afara de acestea, toti cursantii primesc urmatoarele:
  - Regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor;
  - Brosura „Atestarea verificatorilor de proiecte si expertilor pentru instalatii”;
  - Extras din legislatia referitoare la verificatorii de proiecte si expertii tehnici.
  Director curs: conf. dr. ing. Nicolae Ivan
  tel.: 021-2524280/135; 0721/932632 n_ivan@instal.utcb.ro.
  Alte informatii si inscrieri la
  Secretar curs: teh. Cornelia Popovici
  tel.: 021-2524280/136; 0723/384534
  Inscrierile se fac pana la 31.08.2007. Membrii AIIR si SIEAR beneficiaza de o reducere a costului cursurilor de pana la 20%.

  3. Pe site-ul SIEAR in sectiunea Biblioteca - Alte actiuni la pozitia 22, a fost introdusa "Prezentare SIEAR in catalogul IEAS 2007".

  2. Actiuni

  906. 9.07.2007 - Sedinta a CTPC–MTCT-Instalatii pentru avizarea de Agremente Tehnice (AT). Din partea SIEAR a participat prof. dr. ing. Alexandru Stamatiu - vicepresedinte, UTCB.

  3. Cunoasterea este puterea

  GENESYS DISTRIBUTIE

  Solutii biometrice de autentificare BioPassword -  in Romania Comunicat de presa, Bucuresti, 4 iulie 2007, - GENESYS DISTRIBUTIE, compania cu una dintre cele mai mari cote de pe piata de distributie IT din Romania si Bulgaria, anunta semnarea parteneriatului cu BioPassword Inc., unul dintre liderii mondiali in industria de software pentru autentificare securizata. BioPassword va furniza prin intermediul retelei de parteneri GENESYS DISTRIBUTIE solutii software pentru securitatea companiilor dedicate autentificarii multiple cu ajutorul stiintei biometrice a dinamicii tastelor. Detalii la www.genesys.ro si www.biopassword.com.

  4. Din alte surse

  - Cel mai mare viaduct din estul Europei, cu o lungime de 1,8 kilometri, va fi construit in apropierea localitatii Suplacu de Barcau de pe Autostrada Transilvania. Viaductul va fi construit de compania Bechtel, investitia depasind 60 milioane de euro, conform Mediafax. “Acest viaduct nu era inclus in studiul de fezabilitate si va creste costurile cu circa 60 milioane de euro, reprezentand valoarea lucrarilor”, a spus directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Mihai Grecu. Acesta a mentionat ca tronsonul Suplacu de Barcau - Bors de pe Autostrada Transilvania, odata cu viaductul, va fi finalizat in anul 2009.

  - Reducerea cu 25% a facturilor pentru incalzire platite de populatie depinde de reabilitarea si extinderea sistemelor actuale de alimentare cu energie termica. Potrivit unui proiect propus de catre Ministerul Economiei si Finantelor, aflat in dezbatere publica, primariile vor trebui sa suporte 70% din investitii. Restul de 30% urmeaza sa fie asigurat de la bugetul de stat. Pentru 2007, fondurile alocate de autoritatile locale sunt de circa 72 milioane de lei, in timp ce resursele bugetare alocate pentru cofinantarea unor proiecte de eficienta energetica sunt de aproximativ 30 milioane de lei.

  - Evreii construiesc apartamentele din Romania, iar americanii si englezii le cumpara. Locuintele care se construiesc in Romania si, in special, in Capitala, se vand ca painea calda, insa nu catre romani, strainii fiind cei care cumpara nu unul, ci zeci, chiar sute de apartamente fiecare. Potrivit datelor furnizate de analistii companiei de consultanta imobiliara Colliers, aproape jumatate dintre locuintele nou construite sunt cumparate de catre investitori, restul fiind achizitionate de persoane fizice, in scopuri locative. Si la capitolul constructii de locuinte, strainii detin suprematia, nu mai putin de 80% dintre dezvoltatorii ansamblurilor noi fiind din Israel, recent intrand puternic pe piata locala si firmele spaniole. De altfel, investitorii evrei au monopolizat si investitiile in spatiile comerciale, dezvoltand 27% dintre proiectele derulate in Romania in acest moment. In ce-i priveste pe cumparatori, investitorii de peste Ocean au simtit potentialul pietei imobiliare din Romania, astfel incat cumpara sute de apartamente. Dintre investitori, cei locali cumpara 2-5 apartamente, oamenii de afaceri straini din Grecia, Spania achizitioneaza cate 15-20 unitati, iar investitorii din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Israel prefera sa cumpere pachete mari, de cateva sute de locuinte, sustin analistii Colliers.

  - Pe plan mondial s-au vandut anul trecut circa 500 de milioane de telefoane cu camera foto, pe o piata estimata la 100 miliarde dolari in care companiile Nokia si Motorola domina, potrivit unui studiu publicat vineri de compania americana de cercetare Strategy Analytics.

  - Renault se alatura celorlalti constructori care isi manifesta grija pentru mediul inconjurator. Constructorul va lansa in Franta, prima versiune a modelului Megane care functioneaza pe bioetanol E85.

  - RATB achizitioneaza autobuze ca-n marile metropole. Preocupata sa le garanteze bucurestenilor un transport rapid, modern si confortabil, RATB a organizat ieri vizionarea unui nou tip de autobuze, care circula deja pe drumurile din Germania, Italia,Franta, Austria, Ungaria, Estonia, Norvegia, Elvetia, Suedia si chiar Dubai! E vorba de autobuzele urbane Solaris, cu podea complet coborata, ceea ce permite un acces facil pentru calatori, indeosebi pentru persoanele in varsta sau cu mobilitate redusa. (Cronica Romana)

  - Studentii ieseni revolutioneaza industria auto. Studentii ieseni aduc Romania in atentia specialistilor in motoare ecologice din industria auto. Trei absolventi ai Facultatii de Mecanica, sectia Autovehicule Rutiere, a Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi”, au proiectat o masina cu propulsie hibrida si cu tractiune integrala.

  - In prezent toti constructorii auto folosesc sisteme de monitorizare a traficului sau a traiectoriei masinii cu ajutorul unei tehnologii care are la baza radarul. Industria auto ar putea fi insa revolutionata de un nou sistem dezoltat de compania Ibeo care a dezvoltat un inovativ sistem laser.

  - Pentru eficientizarea energetica din Romania sunt necesare investitii in valoare de 2,7 miliarde dolari.

  - Google va inchide Gmail din Germania.

  - General Electric intra pe piata imobiliara romaneasca Divizia de real estate a gigantului american va realiza in parteneriat cel mai mare proiect imobiliar industrial din Romania. GE Real Estate, divizia de imobiliare a gigantului american General Electric, si Helios-Phoenix au creat o companie destinata pietei romanesti, cu un capital de 175 de milioane de euro, aceasta fiind prima operatiune a GE Real Estate pe piata imobiliara locala. (Cotidianul)

  - Dacia va face din 2010 modele 100% romanesti Centrul de inginerie infiintat de Renault in Romania, Renault Tehnologie Roumanie, va incepe sa produca din 2010. Este vorba despre primul model auto facut exclusiv de inginerii romani pentru Dacia. (AutoMarket)

  - Cel mai lung pod maritim din lume: 35 de kilometri. In China s-a finalizat constructia celui mai lung pod din lume peste o zona maritima. Acesta are 35 km lungime si leaga Shanghaiul de orasul Ningbo (peste Golful Hangzhou, din estul tarii). (Cotidianul)

  - Volkswagen continua cursa tehnologica pregatind noi inovatii pentru modelele sale. Atentia constructorului german se axeaza pe modelele ecologice VW dezvoltand un sistem CCS de combustie combinata. CCS omogenizeaza foarte bine aerul si combustibilul in interiorul motorului reducand oxizii poluanti.

  - Constructorul european de aeronave Airbus a semnat la 28.06.2007 la Beijing contractul ce vizeaza crearea unei companii cu capital mixt ce va administra uzina de asamblare a modelului de aeronava A320. Linia de asamblare va produce patru aeronave pe luna pana in anul 2011. Airbus va detine o participatie de 51%.

  - Aproape 18.000 de tineri au absolvit in ultimii 10 ani cursurile Cisco Networking Academy.

  - In cel mult 15 ani, legea ne va permite sa obtinem despagubiri din partea companiilor de transport pentru intarzieri, furturi sau violente fizice petrecute in mijloacele de transport. Consiliul European si Parlamentul European au aprobat o directiva pentru liberalizarea transportului feroviar in UE, care va oferi un set de drepturi nu numai pasagerilor de pe rutele internationale, ci si celor calatorind pe rute interne. Astfel, pentru intarzieri produse din vina operatorului feroviar, pasagerii vor primi inapoi 25% din contravaloarea biletului de tren, in cazul intarzierilor de peste 60 de minute, si chiar 50%, in cazul unei intarzieri mai mari de doua ore. Companiile feroviare vor trebui sa-si asume responsabilitatea pentru protectia calatorilor si a bunurilor acestora, atat in tren, cat si in gari. Nivelul de educatie, pregatirea profesionala si starea sanatatii mecanicilor si a celorlalti lucratori feroviari vor fi verificate pe baza unui set comun de criterii. Prevederile directivei se vor aplica incepand din 2010, pentru rutele internationale, iar apoi si pe cele nationale.

  - Nokia a lansat in Romania serviciul XpressPrint, prin care utilizatorii telefoanelor Nseries pot comanda prin telefonul mobil copii pe hartie ale imaginilor, pe care apoi le vor primi acasa prin posta sau le pot expedia prietenilor potrivit unui anunt al companiei. Utilizatorii pot de asemenea cere imprimarea fotografiilor preferate pe autocolante sau pe obiecte specifice pentru cadouri, precum cani, puzzle-uri si tricouri.

  - SUA pregatesc o noua revolutie: curentii de aer produsi de viteza masinilor vor fi convertiti in curent electric. Americanii vor sa transforme in energie electrica si curentii de aer produsi de masinile care circula pe autostrazi. Ideea a fost lansata de doi cercetatori de peste Ocean, dar in variante diferite si, momentan, este doar in stadiul de proiect. Deja mediul academic din America a declansat, pe forumurile universitatilor, dezbateri pe aceasta tema, iar autoritatile de la noi se plang de lipsa de idei similare in cercetarea autohtona. Proiect pentru viitor. Studentul "Joe" de la Arizona State University din SUA a prezentat un proiect prin care vantul produs de automobilele care circula pe autostrada poate fi transformat in curent electric cu ajutorul unor turbine eoliene plasate deasupra autostrazii, in ambele directii de mers. Astfel, majoritatea autostrazilor din lume pot fi transformate in surse nelimitate de energie. Turbinele sustinute de un cadru din otel pot fi amplasate orizontal si fiecare va fi capabila sa genereze 9.600 KWh pe an, ceea ce inseamna ca energia produsa va fi suficienta pentru a acoperi consumul a 700 de apartamente. Solutia poate acoperi si consumul comunitatilor amplasate in apropierea autostrazilor, spune inventatorul proiectului. Calculele sunt facute la o viteza medie a autoturismelor (in momentul cand trec pe sub turbine) de 70 de metri pe ora, la care se mai adauga 10 metri pe ora viteza medie a vantului. Proiectul nu prevede, deocamdata, costurile pentru o astfel de solutie. Un proiect similar a primit premiul anului 2006 la competitia "Generatia urmatoare care activeaza in design". Conceput de Mark Oberholzer, proiectul propune introducerea intre cele doua sensuri de mers ale autostrazii a unor turbine verticale care sa capteze vantul produs de masinile in miscare. Solutia vizeaza "fluxurile contrare" de trafic. Industria eoliana are o crestere medie de 17% pe an, iar SUA vor continua sa instaleze in medie 3,5 Gigawati pe an, crede Robert Gleitz de la General Electric, citat de presa americana. Mihai Grecu, directorul Companiei Nationale de Autostrazi, s-a declarat incantat de ideea americanilor si crede ca acest principiu poate alimenta inclusiv necesarul de energie al autostrazilor. “Ideea e buna, dar n-avem autostrazi”.

  - Romania ar putea produce energie verde. Romania are un excelent potential pentru producerea energiei regenerabile, afirma presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei, Ioan-Silviu Lefter (Cronica Romana).

  - Ford va extinde capacitatea de productie la Craiova. Ford intentioneaza sa majoreze capacitatea de productie a Automobile Craiova, in cazul in care castiga licitatia organizata de stat, anunta Mediafax (AutoMarket).

  - Timisoreana, cea mai buna 'blonda' din lume. Berea romaneasca a intrecut competitori de renume precum Holsten, Stella Artois, Corona sau Bavaria Premium. Berea Timisoreana a fost declarata cea mai gustoasa bere blonda din lume de catre juriul Australian International Beers Awards (AIBA), intr-un concurs la care au participat peste 900 de beri dintre cele mai cunoscute din lume. (Cotidianul)

  - Zece romani vor face parte din echipa de management a primului hipermarket Mobexpert din afara granitelor, care va fi deschis la Sofia.

  - Cel mai nou avion al corporatiei Boeing, modelul 787 Dreamliner, si-a facut oficial intrarea în lume luni dimineata, la sediul concernului de langa Seattle. Dreamliner este primul model nou de Boeing din ultimii 13 ani si se poate mandri deja cu aproape 680 de comenzi ferme din partea companiilor aeriene.

  - O noua generatie de ecrane foarte subtiri, cu un consum redus de energie, isi face aparitia pe piata, crescand durata de viata a bateriilor. Cel mai probabil, aceste ecrane vor lua locul, in curand, actualelor ecrane LCD greoaie si consumatoare de energie, informeaza Reuters.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri