ARTS - Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate - www.arts.org.ro!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 20:54:06
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 257 - Iunie 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  IMPORTANT!

  1. Anunturi

  1. Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”.
  Actiunile mai importante la care participa SIEAR si in care sunt necesare articole sunt:

  12-15.09.2007 - Simpozion SIEAR in cadrul Evenimentului “International Electric & Automation Show (IEAS) 2007 - Editia a 3-a” de la Palatul Parlamentului.
  Organizator: DK-EXPO.
  Detalii la Tel. +40 210-3272452,
  Fax. +40 210-3272454 si la www.ieas.ro, www.dk-expo.ro, office@dk-expo.ro.

  17-20.10.2007 - A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii. A 42-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari - Sinaia 2007. Organizatori: AIIR, SIEAR, ACESA, UTCB-FI, MTCT, SORPINC, SOROPA, AGFR, GIT, ARTECNO.

  26-27.11.2007 - Simpozion SIEAR - Catedra Electrotehnica (Facultatea de Instalatii-UTCB) in cadrul celei de A XIV-a Conferinta a Facultatii de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu tema: "Eficienta, confort, conservarea energiei si protectia mediului. Termodinamica si transferul de caldura. Instalatii termo-hidraulice, de protectie a mediului si de protectie impotriva incendiilor. Electrotehnica, iluminat, instalatii electrice si automatizari". Organizatori: UTCB - Facultatea de Instalatii, AIIR, SIEAR, CNRI, SORPINC, AGFR, SOROPA.
  Articolele pentru cele doua Simpozioane, pentru Conferinta de la Sinaia si pentru cele doua reviste se trimit prin e-mail la adresa: cionescu@instal.utcb.ro.
  Termen: 31.07.2007.

  2.12.09.2007 ora 11:00 - Simpozion organizat de SIEAR „Cladirile eficiente energetic performanta si necesitate” in cadrul IEAS la Palatul Parlamentului Sistemele de gestiune a energiei puse în serviciul performantelor energetice ale cladirii.
  Sugestii pentru abordarea alocutiunilor: Modernizarea gestiunii tehnice a cladirilor (incalzire, racire, ventilatie, climatizare, tratare apa, iluminat, gestiunea energiei, servicii), generatoare de economii de energie si care reprezinta de fapt o exploatare a cladirii ce conduce la cresterea confortului, a fiabilitatii in funtionarea si exploatarea acesteia si insotita de reducerea emisiile poluante. Integrarea serviciilor tehnice pentru eficientizarea energetica a cladirilor, devine o realitate prin demersurile pe care le face actiunea de reabilitate a cladirii (la nivel mondial) actiune ce se impune sa fie sustinuta si de demersuri concrete ale normativelor tehnice care să implice toate meseriile ce realizeaza sistemele de gestiune tehnica a cladirii. Subiecte a caror actualitate se impune tocmai prin efectul lor asupra consumurilor de energie:
  - gestiunea cladirii avand ca element central retelele de comunicare;
  - protocoalele de comunicare pentru realizarea controlului instalatiilor cladirii care sunt astazi - la nivelul pietei europene, standardizate datorita comitetelor CEN si CENELEC;
  - proiectarea sistemelor tehnice in cladire – din punctul de vedere al abordarii tematicii sectiunii se impart in 3 directii: echipamente, automatizare si gestiune;
  - cablarea in cladirile rezidentiale: habitat si comunicare, perspective si retele VDI; perspectivele pietei VDI astazi si maine etalate astfel ca sa poata fi facute precizari de ce electricienii sunt in centrul atentiei si care sunt responsabilitatile constructorilor.

  3. 10-14.09.2007 - Curs de pregatire pentru „Verificatori de proiecte si experti tehnici in instalatii”. Cursurile sunt organizate de SIEAR in colaborare cu AIIR pentru urmatoarele domenii:
  - Instalatii sanitare (Is);
  - Instalatii gaze petroliere si lichefiate (Ig);
  - Instalatii de incalzire centrala (Ii);
  - Instalatii de ventilare si climatizare (Iv);
  - Instalatii electrice (Ie).
  Cursurile se desfasoara pe parcursul a 5 zile cate 6 ore/zi. Cursantii primesc in functie de domeniul solicitat brosurile cu criteriile de performanta pentru instalatiile: Is, Ig, Ii, Iv respectiv Ie. In afara de acestea, toti cursantii primesc urmatoarele:
  - Regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor;
  - Brosura „Atestarea verificatorilor de proiecte si expertilor pentru instalatii”;
  - Extras din legislatia referitoare la verificatorii de proiecte si expertii tehnici.
  Director curs: conf. dr. ing. Nicolae Ivan
  tel.: 021-2524280/135; 0721/932632 n_ivan@instal.utcb.ro.
  Alte informatii si inscrieri la
  Secretar curs: teh. Cornelia Popovici
  tel.: 021-2524280/136; 0723/384534
  Inscrierile se fac pana la 31.08.2007. Membrii AIIR si SIEAR beneficiaza de o reducere a costului cursurilor de pana la 20%.

  4. PLANUL Cladire Inteligenta Energetic. Actiuni pentru o Saptamana Verde in fiecare Cladire Publica. Dezbatere publica privind introducerea necomercializarii lampilor cu incandescenta in UE. Dezbatere publica Viata lunga in Cladire fara emisii CO2, daca stim nivelul lor. PLANUL Cladire Inteligenta Energetic este dat pe FORUM-ul din site-ul siear: http://www.siear.ro/forum/viewtopic.php?p=78#78. O scurta prezentare este data in rubrica CUNOASTEREA ESTE PUTEREA din acest Buletin. Detalii pe site-ul: sau dl. Petre Naidin tel.: 0720/650-309.

  5. Societatile comerciale membre SIEAR pot afisa pe site: o prezentare a firmei fisier text scris in Notepad maximum o pagina A4 cu link catre site-ul propriu (optional) si banner-ul firmei care trebuie sa aibe dimensiunile 468x68 pixeli, format fisier JPG, GIF, SWF. Va rugam a ne trimite cat mai curand posibil Prezentarea si banner-ul.

  2. Actiuni

  908. A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii, va avea loc in perioada 17-20.10.2007 la Sinaia. Miercuri 17.10. ora 10:00 va avea loc Deschiderea lucrarilor si Sambata 20.10 ora 12:00 inchiderea lucrarilor la Cazinoul din Sinaia.

  3. Cunoasterea este puterea

  Electricianul nr. 6/2007

  - Unitech Electronics a organizat a treia editie „Ziua solutiilor de electroalimentare”.
  - Aspecte legate de protectia la soc electric
  - S-a nascut o expozitie.
  - Senzori de miscare cu montare pe tavan.
  - Prisma Plus DECONECTABILA.
  - Directivele UE si maracajul de conformitate CE.
  - Tablou servicii auxiliare in ca si cc.
  - Echipamente elctrice pentru mediile cu pericol la explozie prin praf.
  - UPS-ul ConceptPower DPATM.
  - Compatibilitatea electromagnetica si confortul ambiental.
  - Schneider Electric Romania, zece ani de prezenta pe piata locala.
  - Intreruptoarele automate Compact NS de la 100 la 1600 A.
  - SOCOMEC si-a schimbat logo-ul SOCOMEC innovative Power Solutions UPS.
  - Evaluarea experimentala a calitatii tensiunii de alimentare.

  Masurari si Automatizari nr. 3/2007

  - Schneider Electric Romania, zece ani de prezenta pe piata locala.
  - SED-Sistem de supraveghere de la distanta a echipamentelor industriale.
  - Energie PC7-proiect CEEX.
  - Releu de timp modular 80.71 cu iesire pe semiconductor.
  - Grupul Moeller a sarbatorit 10 ani de prezenta directa in Romania.
  - Automatizarea proceselor de acoperiri electrolitice de protectie.
  - De la controlul O2 la controlul aerarii cu NITRATAX eco sc.
  - Traductoarele de semnal analogic ABB valabile pentru orice aplicatie.
  - Gama Interface Power Supply – Phoenix Contact.
  - ROMCONTROLA 2007.
  - Gama competa de surse de tensiune si transformatoare- Schneider Electric.
  - Contor cu turbine axiala tip FLUXI 2000 TZ si corector electronic de volum tip CORUS.
  - Robotica in viitor.
  - National Instruments ofera NOUL LabVIEW 8.2.1, cu support pentru Windows Vista.
  - Traductoare ultrasonice.

  PLANUL Cladire Inteligenta Energetic.
  Petre Naidin - Bacau

  Promotion of Intelligent Energy Building PLAN

  - Actiuni pentru o Saptamana Verde in fiecare Cladire Publica Consum cat mai mic, Emisii de CO2 reduse si Confort uman Higrotermic si Vizual necesar in activitate intr-o actiune din Cladirea Parlamentului European - PE, Hans-Gert Pöttering, Presedintele PE (PPE-DE, DE) apreciaza:” In institutiile europene, Saptamana verde va contribui la informarea tuturor despre cum putem proteja mediul inconjurator. Cu ajutorul unui studiu care urmareste sa evidentieze „amprenta ecologica”, vom sti, in curand, ce cantitate de CO2 emite PE si cum o putem reduce. Mai avem multe de facut pentru a atinge acest obiectiv, dar acum facem primul pas din acest drum lung!”
  Utila si necesara actiunea trebuie activata in fiecare institutie si, evident, in Romania!
  Legea nr. 123/2007 pentru modificarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în constructii sa oblige: Pentru obtinerea unor constructii de calitate corespunzatoare sunt obligatorii realizarea si mentinerea, pe întreaga durata de existenta a constructiilor, a urmatoarelor cerinte esentiale:

  a) rezistenta mecanica si stabilitate;
  b) securitate la incendiu;
  c) igiena, sanatate si mediu;
  d) siguranta în exploatare;
  e) protectie împotriva zgomotului;
  f) economie de energie si izolare termica.

  Ca eveniment planetar anual „Saptamana verde” si pentru protectia mediului - trecut si viitor ne sensibilizeaza: ”Sa traim în prietenie cu natura”. Exemplu, International Green Week Berlin 18-27 January, 2008 si in perioada 3-15 iunie, capitala europeana, a gazduit o expozitie intitulata „O plimbare inedita în parc” - cu numeroase animatii!
  Dezbatere publica privind introducerea necomercializarii lampilor cu incandescenta in Uniunea Europeana.

  - Dezbatere publica: Viata lunga in Cladire fara emisii CO2 - daca stim nivelul lor! Initiativa legislativa si proiect de Directiva!

  4. Din alte surse

  - Traseul viitoarei autostrazi Bucuresti - Ploiesti va porni din soseaua Petricani (Sectorul 2) si va avea o lungime de aproape 62 de kilometri. Ministerul Transporturilor a prezentat, intr-o nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern, traseul detaliat al autostrazii Bucuresti - Ploiesti. Autostrada va porni din soseaua Petricani, din Sectorul 2 al Capitalei (km 0), va continua cu pasajul Petricani peste calea ferata dubla Bucuresti-Constanta, apoi peste lacul Pipera, cu un pod, iar la kilometrul 7 urmeaza sa treaca peste soseaua de centura si calea ferata. La km 7,5 va exista un nod de legatura cu centura, iar dupa alti 4,5 kilometri spre nord, dupa ce va traversa teritoriile localitatilor Tunari si Stefanestii de Jos (Ilfov), va intersecta viitoarea autostrada de centura a Capitalei. Aliniamentul va continua prin Valea Mostistea (pe un pod) langa extremitatea vestica a Padurii Tiganca, dupa care va trece peste calea ferata Bucuresti-Urziceni la km 18,3 (pe la est de orasul Caciulati). Primele spatii de servicii vor fi la km 20 (in partea stanga) si km 21 (in dreapta). Un nou nod va exista la km 24, cu drumul comunal DC 184 (Nodul Snagov) pentru a face legatura cu Snagov si Moara Vlasiei. In aceasta intersectie se are in vedere construirea Centrului de Coordonare si Intretinere. Dupa ce traverseaza pe poduri paraul Gruiu si raul Ialomita, autostrada va intra, aproximativ la km 32, pe teritoriul judetului Prahova. La km 42,6 vor fi parcari pe ambele sensuri, iar la km 45 ar urma sa fie bifurcatia de autostrada spre Albita (judetul Vaslui, la granita cu Republica Moldova), ce va trece prin Buzau, Focsani si Husi. Autostrada Bucuresti - Ploiesti va continua catre vest, pana la km 51, prin nordul padurii Dumbrava si peste raul Teleajen, pe un pod prin sudul localitatii Zanoaga. De la km 51, traseul va urma directia nord-vest, peste paraul Ghighiu, sudul localitatii Buchilasi si prin nord-estul localitatii Rifov. Autostrada se va intalni la km 60,450 cu DN 1, unde se va realiza si accesul cu si dinspre acesta. Traseul va continua cu un pasaj superior peste DN 1, urmand ca autostrada sa aiba capatul la km 61,8, la intrarea in Ploiesti. De aici, autostrada va fi conectata printr-un drum de legatura cu 4 benzi (cu o lungime de 500 de metri) cu DN 1, care va fi extins de la cele doua benzi existente la patru, "intalnirea" urmand sa se realizeze in apropierea drumului de acces spre Tatarani.
  Viteza maxima pe autostrada Bucuresti - Ploiesti va fi de 100 km/ora pentru primii 4 kilometri si de 120 km/ora pentru restul traseului, cu 10 km/ora mai mica decat pe Autostrada Soarelui. Din totalul aliniamentului, doar 35% (21,63 kilometri) va fi traseu in linie dreapta, restul reprezentandu-l curbe cu raze cuprinse intre 800 de metri si 6 kilometri, solutia fiind adoptata pentru evitarea demolarilor de proprietati particulare. Autostrada ar trebui finalizata in anul 2010.

  - Elevii Raluca Georgian si Alexandru Dumitrescu sunt castigatorii din acest an ai singurului concurs international de cercetari in fizica, numit “Primul pas spre Premiul Nobel in Fizica”, la care pot participa doar elevii de liceu si studentii pina in 20 de ani. Cei doi premianti romani sunt elevi in clasa a XI-a: Raluca - la Colegiul National 'Sf. Sava', iar Alexandru - la Liceul “Iulia Hasdeu” din Bucuresti. “Fizica nu a fost pasiunea mea. Prima mea nota cand am intrat la liceu a fost un 3”, spune Raluca Georgian. Cu un an in urma, ea le impartea colegilor revistele de fizica “Evrika” aduse de profesorul Sever Georgescu. “Iar intr-o zi, profesorul m-a intrebat daca nu as vrea sa particip la acest concurs. Mi-a explicat despre ce este vorba si am acceptat pentru ca am avut incredere ca ma va sprijini. Pana acum nu am participat la nici o olimpiada deoarece nici un profesor nu se ocupa sa coordoneze elevul”, povesteste Raluca.
  Profesorul Georgescu, coordonatorul celor doi elevi, isi aminteste ca a recrutat-o pe Raluca gandindu-se ca, “daca distribuie revistele de fizica, atunci trebuie sa-i placa si fizica”. ”Eu nu sant profesorul lor de la clasa. Insa imi place sa recrutez pe cei mai buni elevi din intregul Bucuresti”, spune profesorul care s-a pensionat in urma cu doi ani.
  Raluca a realizat o lucrare stiintifica despre “dependenta permitivitatii dielectrice si a rezistivitatii in functie de temperatura pentru ceramica, pentru a analiza proprietatile electroizolante, dar si pentru a gasi ceramice cu proprietati specifice pentru folosirea lor in diferite domenii de cercetare”. Talentul pentru fizica il mosteneste de la tatal ei, insa la acest concurs, singurul sprijin din partea parintilor, in afara de cel moral, a fost ca s-au ocupat sa trimita lucrarea in Polonia.
  In afara de diploma, Raluca este sigura ca participarea la acest concurs "este un lucru bun". Alexandru Dumitrescu este un metalist inrait, care refuza sa foloseasca computerul si Internetul. “Mie imi place sa-mi complic viata, sa ma trezesc dimineata si sa merg la biblioteca pentru a gasi ce-mi trebuie, iar muzica nu o descarc de pe net, ci o iau de la prieteni”. “Nu am o pasiune pentru ceva anume, ci pentru viata in ansamblul ei, fizica de la un capat la altul”, crede Alexandru. Despre lucrarea lui, Alex spune ca a experimentat “crearea hologramelor prin mijloace optice, adica cu ajutorul luminii”. Experimentele au fost facute la Institutul de Fizica de la Magurele.

  - Din anul 2008, Internet pe televizoarele romanilor. De la inceputul anului viitor, romanii vor putea accesa internetul direct pe televizorul din sufragerie. Optiunea de navigare pe net direct de pe ecranele televizoarelor va fi disponibila pe piata romaneasca prin iNES IPTV, singurul provider de televiziune prin IP din tara noastra (7plus).

  - Grupul American Delphi va investi 100 milioane de euro intr-o fabrica de sisteme de injectie pentru motoare Diesel la Iasi.

  - Aeroports de Paris vrea sa participe la privatizarea viitoarei companii Aeroporturi Bucuresti.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri