SRAC - Lider pe piata nationala de certificare!

 
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări 29-06-2022 21:00:57
Cuprins
Contact
Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări
B-dul. Pache Protopopescu Nr. 66 Sector 2, Cod 021414, Bucureşti
Tel.: 021-252.42.80 / 135, 136, 128, 132
Fax.: 021-252.48.34
E-mail: siear@siear.ro

Buletin SIEAR nr. 258 - August 2007


 • 1. Anunturi

  2. Actiuni

  3. Cunoasterea este puterea

  4. Din alte surse

  IMPORTANT!

  1. Anunturi

  1. Rugam membri SIEAR ca in perioada urmatoare sa trimita articole pentru manifestarile la care participa SIEAR ca organizator sau colaborator precum si pentru revistele “Electricianul” si “Masurari si Automatizari”.
  Actiunile mai importante la care participa SIEAR si in care sunt necesare articole sunt:

  12-15.09.2007 - Simpozion SIEAR in cadrul Evenimentului “International Electric & Automation Show (IEAS) 2007 - Editia a 3-a” de la Palatul Parlamentului.
  Organizator: DK-EXPO.
  Detalii la Tel. +40 210-3272452,
  Fax. +40 210-3272454 si la www.ieas.ro, www.dk-expo.ro, office@dk-expo.ro.

  17-20.10.2007 - A 42-a Conferinta Nationala de Instalatii. A 42-a Conferinta de Instalatii Electrice si Automatizari - Sinaia 2007. Organizatori: AIIR, SIEAR, ACESA, UTCB-FI, MTCT, SORPINC, SOROPA, AGFR, GIT, ARTECNO.

  26-27.11.2007 - Simpozion SIEAR - Catedra Electrotehnica (Facultatea de Instalatii-UTCB) in cadrul celei de A XIV-a Conferinta a Facultatii de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, cu tema: "Eficienta, confort, conservarea energiei si protectia mediului. Termodinamica si transferul de caldura. Instalatii termo-hidraulice, de protectie a mediului si de protectie impotriva incendiilor. Electrotehnica, iluminat, instalatii electrice si automatizari". Organizatori: UTCB - Facultatea de Instalatii, AIIR, SIEAR, CNRI, SORPINC, AGFR, SOROPA.
  Articolele pentru cele doua Simpozioane, pentru Conferinta de la Sinaia si pentru cele doua reviste se trimit prin e-mail la adresa: cionescu@instal.utcb.ro.
  Termen: 31.07.2007.

  2. 10-14.09.2007 - Curs de pregatire pentru „Verificatori de proiecte si experti tehnici in instalatii”. Cursurile sunt organizate de SIEAR in colaborare cu AIIR pentru urmatoarele domenii:
  - Instalatii sanitare (Is);
  - Instalatii gaze petroliere si lichefiate (Ig);
  - Instalatii de incalzire centrala (Ii);
  - Instalatii de ventilare si climatizare (Iv);
  - Instalatii electrice (Ie).
  Cursurile se desfasoara pe parcursul a 5 zile cate 6 ore/zi. Cursantii primesc in functie de domeniul solicitat brosurile cu criteriile de performanta pentru instalatiile: Is, Ig, Ii, Iv respectiv Ie. In afara de acestea, toti cursantii primesc urmatoarele:
  - Regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a executiei lucrarilor si a constructiilor;
  - Brosura „Atestarea verificatorilor de proiecte si expertilor pentru instalatii”;
  - Extras din legislatia referitoare la verificatorii de proiecte si expertii tehnici.
  Director curs: conf. dr. ing. Nicolae Ivan
  tel.: 021-2524280/135; 0721/932632 n_ivan@instal.utcb.ro.
  Alte informatii si inscrieri la
  Secretar curs: teh. Cornelia Popovici
  tel.: 021-2524280/136; 0723/384534
  Inscrierile se fac pana la 31.08.2007. Membrii AIIR si SIEAR beneficiaza de o reducere a costului cursurilor de pana la 20%.

  3.12.09.2007 ora 11:00 - Simpozion organizat de SIEAR „Cladirile eficiente energetic performanta si necesitate” in cadrul IEAS la Palatul Parlamentului Sistemele de gestiune a energiei puse în serviciul performantelor energetice ale cladirii.
  Sugestii pentru abordarea alocutiunilor: Modernizarea gestiunii tehnice a cladirilor (incalzire, racire, ventilatie, climatizare, tratare apa, iluminat, gestiunea energiei, servicii), generatoare de economii de energie si care reprezinta de fapt o exploatare a cladirii ce conduce la cresterea confortului, a fiabilitatii in funtionarea si exploatarea acesteia si insotita de reducerea emisiile poluante. Integrarea serviciilor tehnice pentru eficientizarea energetica a cladirilor, devine o realitate prin demersurile pe care le face actiunea de reabilitate a cladirii (la nivel mondial) actiune ce se impune sa fie sustinuta si de demersuri concrete ale normativelor tehnice care să implice toate meseriile ce realizeaza sistemele de gestiune tehnica a cladirii. Subiecte a caror actualitate se impune tocmai prin efectul lor asupra consumurilor de energie:
  - gestiunea cladirii avand ca element central retelele de comunicare;
  - protocoalele de comunicare pentru realizarea controlului instalatiilor cladirii care sunt astazi - la nivelul pietei europene, standardizate datorita comitetelor CEN si CENELEC;
  - proiectarea sistemelor tehnice in cladire – din punctul de vedere al abordarii tematicii sectiunii se impart in 3 directii: echipamente, automatizare si gestiune;
  - cablarea in cladirile rezidentiale: habitat si comunicare, perspective si retele VDI; perspectivele pietei VDI astazi si maine etalate astfel ca sa poata fi facute precizari de ce electricienii sunt in centrul atentiei si care sunt responsabilitatile constructorilor.

  4. 27.09.2007, ora 9:00 - EMERGENCY DAY la Hotel CARO, Sala Nicolae Iorga, str. Barbu Vacarascu nr. 164, sector 2, Bucuresti. In aceasta actiune este implicat si SIEAR.
  Pe site-ul Italian www.emergencyday.com este data pagina pentru Romania de unde puteti descarca Invitatia.

  2. Actiuni

  909. 2.08.2007 - Lansarea Invitatiei pentru EMERGENCY DAY din 27.09.2007 de la Hotel CARO Bucuresti. Actiune in care este implicat si SIEAR.

  3. Cunoasterea este puterea

  Instalatorul nr. 6/2007

  - Liviu Dumitrescu, Doctor Honoris Causa al Universitatii „Politehnica” Timisoara. Decernarea titlului academic de Doctor Honoris Causa, prof. onor. dr. ing. a avut loc la 24.05.2007 la Facultatea de Constructii.
  - Analiza acustica a unei instalatii de ventilare.
  - Conferinta A 26-a „Stiinta Moderna si Energia” Cluj-Napoca 15-26.05.2007.
  - Expertiza si audit energetic pentru blocuri de locuinte multietajate.

  Tehnica Instalatiilor nr. 5(46)/2007

  - Conducerea optimala si automatizarea instalatiilor cuptoarelor cu arc electric (CAE).
  - Noul detector portabil de scapari de gaz GSP 3 de la AFRISO-EURO-INDEX. La pretul unui telefon mobil. Detalii la: www.afriso.ro sau e-mail: info@afriso.ro.
  - Selectiv System - energie solara utilizata inteligent (p. 31) cu controler difedrential.
  - Siemens Building Technologies. Familie de controlere Synco.
  - Valve electromagnetice.
  - Un singur produs-numeroase aplicatii. Regulatoare electronice pentru incalzire, racire, ventilatie si conditionarea aerului de la Danfoss.

  Revista Constructiilor nr. 28/2007

  - Protectia la foc a constructiilor civile si industriale (I).

  Mesagerul Energetic nr. 69/2007

  - Documentul de pozitie al CNR-CME referitor la proiectul „Strategia energetica a Romaniei in perioada 2007-2020”.
  - Perspectivele industriei energetice in lume (2006-2030).
  - Energia nucleara in lume.
  - Pachet de programe integrat pentru management energetic.
  - Politici pentru un iluminat eficient.
  - Conferinta cu tema: „Energiile regenerabile si actorii principali. O provocare pe termen lung”. 30.08.2007, ISPE SA, sala Amfiteatru.

  4. Din alte surse

  - Ministerul Transporturilor a inceput procedurile pentru listarea pe piata de capital a sapte companii, printre care Aeroporturi Bucuresti, care detine aerogarile Otopeni si Baneasa, Aeroportul 'Mihail Kogalniceanu' din Constanta, Aeroportul international Timisoara, Administratia Porturilor Maritime din Constanta, Administratia Canalelor Navigabile, Administratiile Porturilor Dunarii Maritime din Galati si Fluviale de la Giurgiu. “Pana la finele acestui an, estimam sa scoatem la vanzare pe bursa de valori pachete de actiuni de 5% ale acestor societati”, a declarat Tanasoiu Dragos, director pentru privatizare in cadrul Ministerului Transporturilor.

  - Reconfigurarea Casei Radio va costa in demolarea a circa 15% din structura interioara, prevederea unui nou nivel intre etajul 1 si 3, constructia a doua cladiri cu cate 31 de etaje (135 m inaltime), care vor deveni cele mai inalte cladiri din Bucuresti. Complexul va beneficia de un laminator cu suprafata de 5.000 mp, care va face conexiunea cu cele doua cladiri de birouri. Din toata suprafata utila 200.000 de mp vor fi folositi pentru parcari subterane. Complexul Comercial Dambovita Center va fi format dintr-un Mall, un hotel de cinci stele si doua cladiri de birouri.

  - Unul dintre cele mai bizare proiecte din lumea automobilismului este pe cale sa fie pus in practica. Este vorba despre construirea unei masini din materiale reciclabile care au la baza canabisul. Divizia din Marea Britanie a companiei Ford impreuna cu firma Hemcore, o societate care cultiva plante de canabis, vor colabora la construirea acestei masini. (AutoMarket).

  - Pirelli ar putea aduce 400 de milioane de euro la fabrica sa din Slatina. Presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a declarat ieri ca, in cazul in care cererea de pe piata se va mentine la un nivel ridicat, grupul italian ar putea dubla investitiile realizate in fabrica de anvelope de la Slatina. Detinem in prezent la Slatina o suprafata de teren de 400.000 de metri patrati, din care utilizam acum doar 200.000 de metri patrati. Daca piata va creste si cererea va fi mare, nu vad de ce nu am putea investi pana la 400 de milioane de euro in extinderea fabricii de anvelope', a spus Provera. Investitiile companiei italiene in fabrica de anvelope se ridica in prezent la 170 de milioane de euro. Tot in Slatina, Pirelli a investit 40 de milioane de euro intr-o fabrica de cord metalic, cu o productie anuala de 30.000 de tone, si alte 25 de milioane de euro intr-o fabrica de producere a filtrelor de particule pentru motoare diesel, care va fi finalizata in a doua jumatate a anului 2008. Autovehiculele Ford care vor fi produse la Craiova, in cazul in care grupul american va deveni proprietarul Automobile Craiova, ar putea fi echipate cu anvelope Pirelli, a sustinut Provera. Daca Ford se va dezvolta in Romania, va fi o consecinta naturala sa avem o colaborare cu ei, atat in ceea ce priveste filtrele, cat si anvelopele, avand in vedere ca este unul dintre partenerii nostri internationali. Dupa ce se vor instala la Craiova, vom negocia cu ei, a spus Provera.

  - Putini isi pot imagina o masina care zboara, poate doar cei care au vazut filmul de mare succes 'Al cincilea element'. De aceea si mai putin oameni cred in posibilitatea productiei unui asemenea model care tine mai mult de filmele S.F. Se pare insa ca nimic nu este imposibil pentru americanii de la Moller International care intentioneaza sa produca in serie un vehicul zburator. Vehiculul, capabil sa transporte doi pasageri, are forma unei farfurii si este capabil sa zboare sau sa stationeze la o inaltime de 3.04 metri. Botezata M200, masina zburatoare poate decola si ateriza vertical mutumita celor opt motoare rotative pozitionate in jurul sau. Potrivit celor care au dezvoltat conceptul, acesta va fi capabil sa depaseasca orice obstacol. Paul Moller, fondatorul companiei, a supranumit acest concept 'cel mai nou vehicul off-road'. 'M200 poate accelera pe orice fel de suprafata, fie ca este vorba despre pietre, mlastini, garduri sau cursuri de apa. Multumita distantei mici la care se poate mentine, vehiculul poate accelera cu viteze de pana la 80 de km/h pe orice fel de teren', a mai declarat Moller. Moller International, companie care are o traditie de 30 de ani in domeniul masinilor zburatoare a anuntat oficial ca intentioneaza sa demareze productia lui M200. In functie de versiunile de motorizare, masina zburatoare va avea un pret de pornire de 90.000 de dolari.

  - Cresterea pretului petrolului si inmultirea fuziunilor si achizitiilor de pe piata, la nivel mondial, a dus la atingerea unui nou record, in 2006, din punct de vedere al profiturilor, pentru companiile din 'vechea economie'. Ce inseamna acest lucru? Corporatiile din domeniile petrolier si auto domina topul celor mai mari companii din lume. Cu o exceptie: Wal-Mart, retailerul care a reusit sa-si recistige, anul trecut, primul loc in clasamentul gigantilor economiei mondiale. Statele Unite si-au pastrat si in 2006 titlul de locomotiva a cresterii economice globale. Din cele 500 de companii prezente in topul Fortune, publicat ieri, nu mai putin de 162 sint americane, iar veniturile generate de acestea reprezinta o treime din totalul veniturilor din clasament. China, cea de-a patra economie la nivel mondial, a reusit sa introduca in topul global, anul trecut, inca 4 companii, crescind numarul total al corporatiilor la 24. In urma cu doar patru ani, China se prezenta in clasamentul mondial cu doar 11 companii, ceea ce demonstreaza, daca mai era nevoie, evolutia exploziva a economiei acestei tari. Per general, topul 500 pentru 2006 este dominat (in primele zece pozitii) de companiile din sectorul petrolier, urmate de cele din domeniul financiar si cel al industriei de automobile. In acelasi timp, clasamentul prezinta si o serie de povesti de succes din 'noua economie', mai exact din domeniul tehnologiei informatiei, unde companii precum Samsung Electronics, Hewlett-Packard, IBM sau Asustek Computer duc o lupta acerba.

  - Tiriac Imobiliare isi propune sa realizeze investitii de 900 milioane euro pana in anul 2010 in proiecte de real estate, prin intermediul celor 21 de companii din portofoliul sau, atat independent, dar si in colaborare cu companiile Riofisa din Spania sau LBBW Immobilien din Germania. Planurile de investitii ale Tiriac Imobiliare includ un proiect cu spatii comerciale, rezidentiale si centre de afaceri in Otopeni de 205 milioane euro, un centru de afaceri in cartierul Buzesti de 20 milioane euro, precum si un parc industrial pe autostrada Bucuresti - Pitesti limitrof dezvoltarii proiectului Portland de 25 milioane euro. Compania dezvolta in parteneriat cu Riofisa un proiect compus din centre comerciale, locuinte, birouri si hotel in Timisoara. Proiectul va avea o suprafata de 48.500 metri patrati, iar investitia se ridica la 150 milioane euro si va fi finalizata in anul 2009. Tot impreuna cu partenerul spaniol, Tiriac Imobiliare dezvolta un proiect compus din centru comercial, hotel si trei cladiri rezidentiale si de birouri in Brasov dupa o investitie de 150 milioane euro.

  - La sfarsitul lunii iulie, Turnul din Dubai va devenit cea mai inalta cladire din lume, cu peste 509 metri - inaltimea actualului detinator al recordului mondial, zgarie-norul Taipei, din capitala Taiwanului si care numara 101 etaje. Care va fi altitudinea finala a rivalei din Dubai nu se stie. Potrivit mass-media locale, pana la mijlocul anului 2009, Turnul va depasi 800 de metri. De la demararea lucrarilor de constructie, in ianurie 2006, au fost ridicate 141 de etaje. Pe santier lucreaza 6.000 de muncitori si 10 macarale uriase.

  - Audi va lansa cel mai ecologic motor diesel din lume Incepand cu mijlocul anului 2008, Audi va introduce cea mai ecologica tehnologie diesel pe modelele sale de serie. Noile motoare TDI, cu sistemul de emisii foarte scazute, combina performantele spontane si puterea superioara a propulsoarelor TDI actuale cu un consum de combustibil excelent si emisii incomparabil de scazute. (AutoNews)

  - Volkswagen va lansa o masina sub 8.000 de euro, pana in anul 2009.

  Index | Despre noi | Noutăţi | Instruire | Publicaţii | Bibliotecă | Forum | Download | Organigramă | Membri SIEAR | Listă Verificatori Proiecte şi Experţi Tehnici | Contact

  © 2006 Societatea de Instalaţii Electrice şi Automatizări

 
Utile
Buletine SIEAR
Ultimele stiri